Οι τέσσερις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκαν για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην τρίτη ενότητα του debate.
Ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σε ερώτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κρυφή διπλωματία» και «λανθασμένες κινήσεις» όπως του «προκεχωρημένου φυλακίου» και του «δεδομένου εταίρου». Επισημαίνοντας πως κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εξωτερική πολιτική ήταν «δυναμική» με «ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές», ανέφερε πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της χώρας και τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Επίσης, σχολίασε ότι η εσωτερική σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά οφείλεται σε «λάθος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «ακολούθησε τη γραμμή Σαμαρά» και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την «εθνική γραμμή» και ασκεί «θετική» αντιπολίτευση, καλώντας την κυβέρνηση να «προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας».
Σχετικά με τη στάση της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Νίκος Φαραντούρης κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έχει κάνει το καθήκον της εδώ και τέσσερα χρόνια» και τόνισε πως αυτή η «ολιγωρία» επηρεάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση «δεν έχει καταστήσει τα ζητήματα αυτά ευρωπαϊκά» και αυτό ισοδυναμεί με «γκολ από τα αποδυτήρια». Επίσης, καταλόγισε στην κυβέρνηση «αναντιστοιχία δηλώσεων και πράξεων», σημειώνοντας ότι το κόμμα της ΝΔ «έχει σαμποτάρει» τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν προτιμότερο να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα των Σοσιαλιστών, προτείνει τη διοργάνωση ενός καταστατικού συνεδρίου ώστε να ερωτηθούν οι σύνεδροι, καθώς το θέμα σχετίζεται με το «χαρακτήρα» που θέλει να έχει το κόμμα στο μέλλον.
Για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο Απόστολος Γκλέτσος τόνισε ότι πρέπει η διαχείριση του να είναι «ευρωπαϊκή» και «ανθρωπιστική». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι όταν έρχονται μετανάστες νόμιμα για εργασία βάσει διμερών συμφωνιών, το κράτος πρέπει να μεριμνά και για τη «σεξουαλικότητα» τους, προκειμένου να μην προκύπτουν «άλλα ζητήματα».
Σχετικά με τη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Παύλος Πολάκης καταδίκασε την ρωσική εισβολή, όμως τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να παίξει «διαμεσολαβητικό ρόλο» για την επίλυση της σύγκρουσης και να μην γίνει «μέρος του προβλήματος» στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, διασπώντας ιστορικούς δεσμούς. Με τον ίδιο τρόπο σχολίασε και την σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση τάχθηκε εξ ολοκλήρου υπέρ του Ισραήλ, τη στιγμή που η αντίδραση του έχει «ξεπεράσει προ πολλού τη νόμιμη άμυνα». Τόνισε ότι θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει αξιοποιήσει τις «τριμερείς συνεργασίες».