Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου

Είναι αλήθεια ότι οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν το φοβίζουν, επί του παρόντος, αλλά δείχνουν ότι στα ενδότερα του κόμματος υπάρχουν φωνές δυσαρέσκειας οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν κραυγές.

Το ηχηρό «όχι» της Όλγας Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια και η παρέμβασή της στον έντυπο Τύπο, η αρνητική στάση που κράτησε η Μαριέττα Γιαννάκου για το ίδιο θέμα εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και η «απειλή» του Κώστα Τζαβάρα ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής επικαλούμενος εγκατάλειψη της εκλογικής του περιφέρειας από την κυβέρνηση, είναι η απόδειξη ότι ο καπνός που υπήρχε εδώ και καιρό αρχίζει να γίνεται σιγά-σιγά φωτιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες αξιολογούν καθημερινά τα δεδομένα και γνωρίζουν πως το θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από τη στιγμή που μπροστά της η κυβέρνηση έχει σκοπέλους όπως τα εργασιακά, η κάνναβη και οι Πρέσπες. Προφανώς ο πρωθυπουργός δεν θέλει να γίνει όμηρος των δυσαρεστημένων της κοινοβουλευτικής του ομάδας, από την άλλη πλευρά ωστόσο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να τραβήξει στο σκοινί στα άκρα. Για το λόγο αυτό συνιστά σε όλους ψυχραιμία και υπομονή.

Η διέξοδος του ανασχηματισμού και η επικαιρότητα

Υπό αυτήν την οπτική ο φημολογούμενος ανασχηματισμός του Σεπτεμβρίου ίσως λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης, αφού θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπουργοποιηθούν περισσότεροι βουλευτές και θα υποχωρήσει η εκπροσώπηση των εξωκοινοβουλευτικών.

Πέραν των εσωκομματικών, ένα άλλο θέμα που «καίει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η στήριξη των πυροπλήκτων και το πλέγμα παρεμβάσεων για όσους δοκιμάζονται από την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε δράσεις κοινωνικής προστασίας, στεγαστικής συνδρομής, αποκατάστασης των υποδομών, οικονομικής ενίσχυσης, στήριξης αγροτικών εκμεταλλεύσεων και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών, προχωράει, άμεσα, στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Προστασίας, μετά την καταγραφή που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων. Τα χρήματα αφορούν στην καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών των κατοίκων, ύψους 600 ευρώ, καθώς και για την αντικατάσταση οικοσκευής, ύψους έως 6.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: ΝΔ: “Ο κ. Τσίπρας, ως περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος, υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα”

Loading

Play