Οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη και το ράλι της ακρίβειας

Οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη και το ράλι της ακρίβειας

Είναι να απορεί κανείς με ορισμένους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι δείχνουν μια ανεξήγητη επιμονή να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, οι λεγόμενοι «ΠΑΣΟΚογενείς» του Μεγάρου Μαξίμου προχωρούν κάθε ημέρα σε εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό να κάνει μεν εκλογές το 2023, όμως προτείνουν να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μόνο που δεν λογαριάζουν το ράλι της ακρίβειας που κάνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να «τρέμουν» κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι γνωστοί «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου, επιμένουν στην παρούσα φάση πως θα βλάψει την Κυβέρνηση η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας και η διεξαγωγή των εκλογών τον Ιούνιο. Γι’ αυτό προτρέπουν τον Πρωθυπουργό να στήσει κάλπες είτε τον Φεβρουάριο, στην «καρδιά» του χειμώνα, είτε τον Μάρτιο. Η κοινή λογική λέει ότι η διεξαγωγή εθνικών εκλογών εν μέσω κρύου και άρα αυξημένων λογαριασμών είναι τεράστιο ρίσκο. Όσοι όμως επιμένουν ότι πρέπει να γίνουν τον Μάρτιο λογαριάζουν δίχως τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού η απλή αναλογική σημαίνει ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ημέρα έναρξής τους στις 2 Ιουνίου του 2023.

Ο εκλογικός νόμος «πονοκεφαλιάζει» τον Μητσοτάκη

Το θέμα είναι τι σκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τι θα πράξει τελικά για τον εκλογικό νόμο, με τη ιδέα να αναπροσαρμόζει τον ήδη ισχύοντα να του αρέσει και να φαίνεται πως κερδίζει πόντους εντός του κυβερνητικού επιτελείου. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας πρέπει να πέσει προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ισχυρή Κυβέρνηση. Και αυτή η απόφαση δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ανάγκη για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα. Όσοι τον γνωρίζουν αναφέρουν πως είναι πιθανό στην ΔΕΘ να κάνει σχετική αναφορά, η έκβαση της οποίας θα «δείξει» σε σημαντικό βαθμό τα επόμενα πολιτικά βήματα.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος πάντως παραμένει η οικονομία. Αυτή που κρίνει τον νικητή κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Στην Κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την αύξηση 7,7% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης και σε μια περίοδο διεθνών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων.

Η σημαντικά θετική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει -όπως επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- ότι η ελληνική οικονομία, μετά την ισχυρή ανάκαμψη του 2021, διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση στις ισχυρές πιέσεις από την ενεργειακή κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό. Αντίσταση που, όπως αναγνωρίζεται διεθνώς, οφείλεται στην ορθή, υπεύθυνη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Στο ΕΚΟ Ράλλυ Acropolis 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading