(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Οι επόμενες 100 δύσκολες ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μεγάλες αλλαγές τώρα. Οικονομία, νομιμότητα παντού και καθημερινότητα του πολίτη, είναι τα σημεία αιχμής της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επόμενες 100 δύσκολες ημέρες που τον περιμένουν. Ένα χρονικό διάστημα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό πώς θα κυλήσει η επόμενη τετραετία που ξεκίνησε δύσκολα και μπορεί να γίνει δυσκολότερη.

Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός τον οποίο έχει κάνει σημαία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε στη ΔΕΘ, δεν προχωρά όπως θα ήθελε ο ίδιος. Και αυτό αποτυπώνεται καθημερινά, δεδομένου ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να εκπέμψει σαφές πολιτικό στίγμα. Αυτός είναι ο λόγος που θα επιχειρηθεί μια στροφή στα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν και πονάνε την κοινωνία. Το κεντρικό σύνθημα του Μεγάρου Μαξίμου είναι οτι η Ελλάδα θα αλλάξει. Και όσο αλλάζει, μαζί της θα αλλάζουμε και εμείς. “Έτσι ερμηνεύω την ισχυρή λαϊκή εντολή του Ιουνίου να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας” σημείωσε μεταξύ άλλων από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δυναμισμός στην οικονομία
Η αρχή θα γίνει από το πεδίο της οικονομίας, όπου σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη η θετική εμπειρία μιας τετραετούς συνετής οικονομικής πολιτικής, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί πόροι που η κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε για την χώρα και η επενδυτική βαθμίδα που ανακτήθηκε και που σημαίνει φθηνότερο δανεισμό για κράτος, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, είναι το δυναμικό τρίγωνο που σηματοδοτεί ένα νέο  ξεκίνημα. Προδιαγράφοντας τον στόχο της τετραετίας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι μια περίοδος επένδυσης στο αύριο αυτής της χώρας, αφιερωμένη στη δημιουργία πλούτου και την αναδιανομή του. Υπογράμμισε όμως, ότι “για να διανέμεται ο πλούτος, πρέπει πρώτα να παράγεται”.
 
Αντίπαλος τα προβλήματα
Σχετικά, τώρα, με το πολιτικό τοπίο και τη θέση της κυβέρνησης σε αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί και η κομματική γεωγραφία καθιστούν πλέον την παράταξη της ΝΔ αποκλειστικό αντίπαλο όλων των συσσωρευμένων προβλημάτων. Σημείωσε ότι για καιρό ακόμα η κυβέρνηση θα στοχοποιείται, για όποια αστοχία προκύψει στον τόπο. Αυτόματα θα γίνεται αυτό. Είτε ευθύνεται, είτε όχι. Υπογράμμισε ωστόσο: “Καλοδεχούμενη για εμένα η κριτική, αρκεί να γίνεται καλοπροαίρετα, να είναι τεκμηριωμένη”. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ήδη έχει καταργήσει τα εμπόδια στην ψήφο των αποδήμων και έχει ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς στο Δημόσιο.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Κασσελάκη – Παππά στη Βουλή

Loading