(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι πολιτικοί λόγοι που ο Μητσοτάκης δεν μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση μομφής

Στα πολιτικά “πηγαδάκια” κυριαρχεί μια απορία… Ποιοι είναι οι πολιτικοί λόγοι για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στη Βουλή, σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.

Επ’ αυτού γράφονται και λέγονται πολλά. Όμως, στην πραγματικότητα, όπως εξηγούν συνεργάτες του, η απόφαση του Πρωθυπουργού πάρθηκε με γνώμονα ότι δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια ενέργεια. Φυσικά, τα σενάρια περί ανασχηματισμού παραμένουν ενεργά και πάνω στο τραπέζι της πολιτικής συζήτησης. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησαν εξ αρχής ότι μπροστά τους έχουν μια κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία θα ενδυναμώσει και θα συσπειρώσει την κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν η λαϊκή εντολή είναι νωπή και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θριαμβευτική λόγω του εύρους της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται κατάλληλα ώστε να δώσει ηχηρή απάντηση, πρωτίστως στον Νίκο Ανδρουλάκη. Συνεργάτες του τονίζουν ότι η τοποθέτησή του θα εκπέμπει ψυχραιμία, καθώς στόχος του είναι να καταστήσει σαφές στην κοινωνία ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να άρει κάθε σκιά γύρω από τις συνθήκες της τραγωδίας των Τεμπών. Και μέσα από το λόγο του, να στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω εργαλειοποίηση της τραγωδίας που άφησε μεγάλο τραύμα στο σώμα του Ελληνισμού.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση, παραμερίζοντας τη λογική της αμυντικής στάσης που υιοθέτησε έως σήμερα. Άλλωστε, αποδεικνύεται στην πράξη ότι πολλές φορές η σιωπή και ενδεχομένως η μετριοπαθής στάση λογίζεται ως αδυναμία. Και σήμερα, με την ομιλία του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός θα δείξει ότι μόνο αδύναμος δεν είναι, ούτε νιώθει ανίσχυρος πολιτικά και κομματικά. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη: “Απέναντι στη συστηματική τυμβωρυχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δύο μέρες τώρα, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν καθαρές απαντήσεις γύρω από αυτό το τραγικό δυστύχημα”.

Και προσθέτουν: ” Στριμωγμένος ο κ. Ανδρουλάκης που ενώ τόσο καιρό κατηγορούσε την κυβέρνηση για το κράτος δικαίου και τα Πανεπιστήμια, δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για αυτά τα θέματα, αλλά ως πρόθυμος και μπροστινός, Κυριακή μεσημέρι και παραμονή της εθνικής εορτής, κατέθεσε πρόταση με βάση το γνωστό παραπλανητικό δημοσίευμα.


Στριμωγμένος και ο Κασσελάκης που χαρακτήρισε “κοκορομαχία” τη συζήτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στα ερωτήματα που του έχουμε απευθύνει.


Και είναι απίστευτο το γεγονός ότι ο Κασσελάκης επέλεξε ως εισηγητή για το κράτος δικαίου τον καταδικασμένο 13-0 από τη δικαιοσύνη Νίκο Παππά τον οποίο συγχαίρει κιόλας”.

Δείτε επίσης: Δείτε τα σημερινά πολιτικά και οικονομικά πρωτοσέλιδα

Loading