Οικονόμου από Πάτρα: «Στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται συνεχής δουλειά για να εμπεδώσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας»

Με στελέχη και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας συνομίλησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, επισκέφθηκε την Πέμπτη (02/11) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου.

propoli

Ο Υπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τους Διευθυντές των Διευθύνσεων.

Συζήτησε με στελέχη και Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δουλειά που γίνεται από τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος, προκειμένου να εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και τους συμπολίτες μας, στη βάση του νέου σχεδίου που θα οδηγήσει σε μια αστυνόμευση όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματική και ουσιαστική απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Ο κ. Οικονόμου συζήτησε με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που υπάρχουν και τους ανέλυσε το σχέδιο για την πιο εντατική και εμφανή αστυνόμευση, στις υπηρεσίες των πολιτών με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών δράσεων και της απόδοσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Επισκέφτηκα σήμερα την Πάτρα και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τους κατά τόπους αστυνομικούς Διευθυντές και Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται συνεχής δουλειά για να εμπεδώσουμε ένα πολύ μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και να επιβεβαιώσουμε όλοι μαζί τη σταθερή μας βούληση και το σχέδιό μας να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας σε όλη την Περιφέρεια.

Με τους Αξιωματικούς συζητήσαμε για τις δυσκολίες που έχουν προκειμένου να είμαστε στο πεδίο και δίπλα στον πολίτη όπως πρέπει, για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχύσουμε την παρουσία μας και τους ανέλυσα το σχέδιό μας -το σχέδιο της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- έτσι ώστε με τις σωστές κινήσεις, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που είναι υπαρκτά -κυρίως τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού τα οποία είναι οριζόντια σε όλη τη χώρα- να πετύχουμε ακόμη πιο ουσιαστική εμφανή αστυνόμευση. Με συγκεκριμένους στόχους, τους δείκτες μέτρησης του στόχου αυτού, να έχουμε πιο ολοκληρωμένες και πιο σχεδιασμένες επιχειρησιακές δράσεις και βεβαίως, να συζητήσουμε μεταξύ μας καλύτερους μηχανισμούς ελέγχου αυτής της λειτουργίας και απόδοσης έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των πολιτών για καλύτερη και περισσότερη ασφάλεια.

Συζητήσαμε σχετικά με την ενίσχυση σε κτίρια και υλικοτεχνικές υποδομές, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουμε και ως Ελληνική Αστυνομία και ως Ελληνική Κυβέρνηση συνολικότερα».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε, παράλληλα, με εκπροσώπους των ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΑΣΥ, Πολιτικών Υπαλλήλων και Ένωσης Αποστράτων.

Δείτε επίσης: Επίθεση Αυγέρη στον Λακόπουλο επειδή επέκρινε τη Τζάκρη: «Ο εξόφθαλμος σεξισμός είναι θλιβερό παραλήρημα»

Loading