Οικονόμου για Τσίπρα: Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε με τις τράπεζες, τις έκλεισε

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις που έκανε από το Κιλκίς για τις τράπεζες και την αύξηση των επιτοκίων εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Ο Γιάννης Οικονόμου θύμισε ότι την τελευταία φορά που ασχολήθηκε με τις τράπεζες ο κ. Τσίπρας τις έκλεισε με αποτέλεσμα τα capital controls και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την οποία πλήρωσαν με δεκάδες εκατομμύρια οι φορολογούμενοι. 

«Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να γνωρίζει την παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Την τελευταία φορά που ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με τις τράπεζες, τις έκλεισε και με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο έστειλε το λογαριασμό στους πολίτες. Το αποτέλεσμα ήταν τα capital controls, οι ουρές ντροπής για ένα 50ευρο και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι με δεκάδες δισεκατομμύρια. Αυτή είναι η πολιτική Τσίπρα και η μέριμνά του για τον ελληνικό λαό», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνεχίζει: «Αντίθετα, η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα τσουνάμι διεθνούς και εισαγόμενης ακρίβειας, γεγονός που πριν από λίγες μέρες παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί με ουσιαστικά μέτρα να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Διατηρεί τον πληθωρισμό χαμηλότερα από τον μέσο όρο στην Ε.Ε., οι τιμές καταναλωτή ρεύματος είναι από τις πιο φτηνές στην Ευρώπη και το ίδιο πετυχαίνουμε τώρα και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επίσης, οι δυναμικές παρεμβάσεις μας στην αγορά καταναλωτικών αγαθών έχουν αρχίσει να αποδίδουν και τα αποτελέσματά τους θα γίνουν σύντομα ακόμα πιο εμφανή».

Ο κ. Οικονόμου καταλήγει: «Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δρα με αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου των νοικοκυριών. Οι θέσεις μας είναι καθαρές και διατυπωμένες με σαφήνεια. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις εύκολες, ανέξοδες υποσχέσεις που γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός ότι είναι λόγια του αέρα».

Δείτε επίσης: Τσίπρας από Κιλκίς: «Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσάφι τις τράπεζες»