Οικονόμου: «Η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες βελτιώσεις για τις αλλαγές στις δηλώσεις των Πόθεν Έσχες των πολιτικών» (vid)

Ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε και για την ενδεχόμενη προκλητικότητα του Ερντογάν στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωσή του προς τους πολιτικούς συντάκτες, αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να υιοθετήσει κι αυτή τη ρητορική της έντασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις πολιτικές που έλαβε η κυβέρνηση οι οποίες αφορούν το κοινωνικό σύνολο και θα αναλυθούν διεξοδικά στη βουλή στις 6/7 έπειτα από κάλεσμα του πρωθυπουργού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε 12 πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο που υλοποιείσαι η κυβέρνηση, όπως την μείωση της ανεργίας, την στήριξη των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την παροχή 2,8 δις. ευρώ για προγράμματα ένταξης ανέργων στον εργασιακό τομέα, την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό κατάρτισης των ανέργων, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των διανομέων.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι ο ένατος υψηλότερος στην ΕΕ, ενώ μίλησε και για το ρεκόρ που έχει σημειωθεί στην έκδοση νέων συντάξεων. Μιλώντας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σχολίασε ότι η Ελλάδα πάει για να έχει μια καθαρή θέση όσον αφορά το αν θα γίνουν μέλη η Σουηδία και η Φινλανδία, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει ό,τι έχει να κάνει με διάφορες προκλήσεις.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές νωρίτερα από τότε που ορίζει το σύνταγμα, είπε ότι σε μια περίοδο όπως αυτή που κυριαρχεί η αστάθεια, η χώρα πρέπει να έχει σταθερότητα όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι.

Πώς θα απαντήσει ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενη πρόκληση του Ερντογάν

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το ενδεχόμενο να τεθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αίτημα αποστρατικοποίησης των νησιών, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει ακυρώσει κάθε παράλογη απαίτηση της γειτονικής χώρας.

Στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καβγά αλλά είμαστε ταυτόχρονα ανυποχώρητοι απέναντι σε κάθε κατασκευή που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα Πόθεν Έσχες των πολιτικών σε σχετική ερώτηση για τα οφέλη στελεχών της ΝΔ σε τράπεζες. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για τα Πόθεν Έσχες ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές.

Δείτε επίσης: Ρουσόπουλος: «Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ» (audio)