Οικονόμου: «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Ταγίπ Ερντογάν με επιχειρήματα» (vid)

«Κάνουμε αυτό που πρέπει, για να φυλάξουμε τα σύνορα μας, τους τελευταίους μήνες περί τους 330.000 ανθρώπους έχουν αποπειραθεί να περάσουν τα σύνορα μας στον Έβρο» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Ταγίπ Ερντογάν με επιχειρήματα, που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, στην αλήθεια, αλλά και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στο Αιγαίο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα αποδομήσει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Σε ερώτηση, δε, για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο σε σχέση με μεταναστευτικές ροές ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «κάνουμε αυτό που πρέπει, για να φυλάξουμε τα σύνορα μας, τους τελευταίους μήνες περί τους 330.000 ανθρώπους έχουν αποπειραθεί να περάσουν τα σύνορα μας στον Έβρο».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι κάποιες ΜΚΟ έχουν εξαπατηθεί από την τουρκική προπαγάνδα δίνοντας ως παράδειγμα τους 38 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο.

«Η χώρα μας ασκεί μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Δεν θα αφήνουμε αναπάντητη την τουρκική προπαγάνδα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν «παίζει» με τον εκλογικό χρόνο και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ημερομηνία που θα ορίσει ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση, λέγοντας με άλλα λόγια πως τα δύο κόμματα δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα.

Σε ό τι αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ουδείς πλέον αμφισβητεί πως η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη.

Δείτε επίσης: Στεφανής: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη αν κάνει κίνηση η Τουρκία» (audio)