Οικονόμου: Οι απειλές του Πολάκη σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν τη δημοκρατία της χώρας

Το πρόβλημα πλέον είναι η ταύτιση του Πολάκη με τον Τσίπρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην σημερινή ενημέρωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και για τη συμπεριφορά και τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη.

«Θέλω να επαναλάβω πως δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις απειλές του Παύλου Πολάκη εναντίον της δικαιοσύνης και την κάλυψη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού του συνεργάτη σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το σύνταγμα και τη δημοκρατία της χώρας.

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως ο Άρειος Πάγος υποκινείται και λειτουργεί ανεξάρτητα; Θεωρεί πως η ανώτατη δικαστικη΄εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστρεύεται ή όχι την ελληνική δικαιοσύνη; Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και φοβάμαι όχι για τελευταία. Αποτελεί δομικό μέρος της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνες τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βγει από την αφάνεια κατασκευάζει μύθους, βάλλει κατά των θεσμών και τους υπονομεύει. Επενδύει στον διχασμό. Αδιαφορεί για την εθνική ζημιά που προκαλεί. Τσίπρας και Πολάκης ήταν και παραμένουν μόνοι απέναντι στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Οικονόμου στην τοποθέτησή του για τον Παύλο Πολάκη.

Για το ίδιο θέμα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η αντίληψή μας για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία με βάση τους θεσμούς. Το πρόβλημα πλέον είναι η ταύτιση του Πολάκη με τον Τσίπρα». 

Για το θέμα της επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60, είπε: «Το 90%, οι 9 στους 10 άνω των 60 έχουν πλέον εμβολιαστεί. Σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί, απευθύνουμε πρόσκληση να κάνουν το ταχύτερο δυνατό την επιλογή, για να θωρακίσουν την υγεία τους από τη βαριά νόσηση. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Προαιρετική υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει. Μέχρι 31 Ιανουαρίου, όλοι οι άνω των 18 που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες απο τη δεύτερη δόση ή τρεις μήνες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο, να κλείσουν την τρίτη δόση».

Για τα μέτρα στήριξης ελέω πανδημίας, ανέφερε: «Έχουμε στηρίξει την κοινωνία με μέτρα 43 εκατ. ευρώ. Αποτρέψαμε τον κίνδυνο λουκέτων. Ισχύει η δέσμευση να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που πλήττονται. Έχουν ήδη ανακοινωθεί η επέκταση προσωρινών αναστολών εργασίας, η εφαρμογή ειδικού προγράμματος ενίσχυσης επίχειρήσεων που πλήττονται κι έχουν χάσει 50% του τζίρου μεταξύ 2019 και 2020. Η κυβέρνηση συνεχίζει την παροχή στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Έχουμε ανακοινώσει μέτρα 1,3 δισ. ευρώ και τον Ιανουάριο μέτρα 400 δισ. Παράλληλα, από Μάιο θα έχουμε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, άνω του 2% που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο».

Για τη λειτουργία των σχολείων, είπε: «Συμπληρώνεται μια εβδομάδα απο την επαναλειτουργία των σχολείων και δικαιωνόμαστε πλήρως. Την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν 31.000 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ έκλεισαν μόλις τρία τμήματα λόγω κρουσμάτων».

Δείτε επίσης: Ένταση μεταξύ Βούλτεψης – Ηλιόπουλου: «Όταν θα μου απαντήσει θα ξαναπαντήσω δυο φορές»