Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για το μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και αναφέρθηκε στο μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τους πολίτες άνω των 60 που αρνούνται να εμβολιαστούν.
Ο κ. Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί εν τέλει έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός παρά το γεγονός πως στην αρχή υποστηριζόταν το αντίθετο, και είπε πως «τα στοιχεία από το ΕΣΥ δείχνουν η ομάδα που πλήττεται περισσότερο από κοροναϊό, ανήκει στην συντριπτική της πλειοψηφία στους ανεμβολίαστους από 60 ετών και πάνω».
Στη συνέχεια είπε πως από τα στοιχεία προκύπτει ότι τον Νοέμβριο το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμών αφορούσε πολίτες που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. «Παραμένει ένα 17% που δεν κινητοποιήθηκε να εμβολιαστεί. Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, η μετάλλαξη Όμικρον, παραμένει αχαρτογράφητη, ανησυχεί και οφείλουμε και στη χώρα μας να πάρουμε υπεύθυνες και γενναίες αποφάσεις».
«Όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να έχει ένα αντίκρισμα, να έχει κάποια συγκεκριμένη κύρωση. Ακούγαμε διάφορες κατηγορίες στη λογική του εύκολου σχολιασμού χωρίς κανένας να πει με το τι θα συνδέεται αυτή η υποχρεωτικότητα. Η κυβέρνηση εξάντλησε όλη την αλυσίδα πειθούς όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάναμε ενημερωτικές εκστρατείες, πήγαμε το εμβόλιο έξω από την πόρτα του καθενός. Πάνω από 19.000 εμβολιάστηκαν στα σπίτια τους».
«Δεν είναι θέμα αποτυχίας, είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πίεσης για να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δείτε επίσης: Nέα μέτρα για τους άνω των 60: Ποιοι εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο 50 ευρώ
- Σημαντική συνάντηση του φιλοκουρδικού κόμματος DEM με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη φυλακή
- Συρία: Επιχείρηση κατά των πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν τον Άσαντ
- Ελβετία: Το νέο τελεφερίκ σπάει ρεκόρ με την απότομη κλίση του
- Σοβαρά προβλήματα στο ΣΕΦ λόγω πλημμύρας: Ζημιές στο παρκέ και το γυμναστήριο
- Οι τάσεις στο εργασιακό περιβάλλον το 2024: Καφεΐνη και ήσυχες απολύσεις