Οικονόμου: Πιθανή η νωρίτερη εφαρμογή των μέτρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών για το εάν τίθεται ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα κατά της διασποράς πριν τις 3 Ιανουαρίου

Ο κύριος Οικονόμου, αναφερόμενος στα κρούσματα δήλωσε πως είναι φυσική η ανησυχία μπροστά στην έκρηξη κρουσμάτων και μάλιστα της παραλλαγής Όμικρον. Ωστόσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός δεδομένου πως ήταν κάτι αναμενόμενο με βάση και τους αριθμούς του εξωτερικού και πως παρά την μεγάλη μεταδοτικότητά της, δεν φαίνεται να προκαλεί αύξηση στις νοσηλείες και στις εισαγωγές ΜΕΘ.

propoli

«Πάει δύο χρόνια αυτή η ιστορία. Δεν υπάρχει απόφαση που να είναι ευχάριστη, όλες δημιουργούν προβλήματα και πλήττουν άλλους λίγο και άλλους πολύ. Η 3η δόση πάει καλά. Έχουμε το 88% του ενήλικου πληθυσμού εμβολιασμένο. Είμαστε σε περίεργη στροφή της πανδημίας. Αυτό το στέλεχος μεταδίδεται πιο γρήγορα και οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Έχουμε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ο κίνδυνος να πάει ο ιός σε αυτές τις ηλικίες και να επιβαρύνουμε περισσότερο το σύστημα υγείας είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους», ανέφερ ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση»

«Το θέμα είναι να δούμε πως θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην ”Όμικρον” να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι», επισήμανε ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», υποστήριξε ενώ ανέφερε πως με την έως τώρα στρατηγική καταφέραμε να σώσουμε ένα σημαντικό κομμάτι του εορταστικού τζίρου αλλά ενός βιώσιμου εορτασμού σε σχέση με πέρυσι.

«Εκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη»

«Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Να περιορίσουμε τη διασπορά, όχι γιατί η ”Όμικρον” είναι πιο επικίνδυνη αλλά γιατί μεταδίδεται εύκολα και τα νέα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με οικείους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν τα μέτρα για τα γήπεδα είναι υπερβολικά δεδομένου ότι ο κόσμος μπορεί να μεταφερθεί σε καφετέριες, απάντησε πως ούτε η καφετέρια θα εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. «Και σε άλλες χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Το μέτρο έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Τα γήπεδα δυστυχώς είναι χώροι που ο ιός μεταδίδεται εύκολα και έχουμε κίνδυνο υπερμετάδοσης. Είναι αναγκαίο και προσωρινό μέτρο για το επόμενο διάστημα», προσέθεσε.

Δείτε επίσης: Εικόνες ντροπής στην Ιορδανία: Μπουνιές και ξύλο στο Κοινοβούλιο σε συζήτηση για την ισότητα των φύλων

Loading