Όλαφ Σόλτς: Αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα, θα τα αποφασίσουμε

Η πανδημία δε θα σταματήσει τον Μάρτιο, δήλωσε ο νέος καγκελάριος τονίζοντας πως αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα, θα τα πάρει

«Η πανδημία δεν θα σταματήσει τον Μάρτιο», προειδοποίησε ο Όλαφ Σόλτς απευθυνόμενος την Πέμπτη στους 16 πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων με τους οποίους συνομίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας.

O καγκελάριος ζήτησε «να μη σταματήσουν να σχεδιάζουν και να σκέφτονται» πιθανούς τρόπους μείωσης της διασποράς του κορονοϊού. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε αντί να συζητούμε, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ολαφ Σολτς, σύμφωνα με όσα μετέφερε η εφημερίδα Bild.

«Αν διαπιστωθεί ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα, θα τα αποφασίσουμε», τόνισε ο νέος καγκελάριος και ανέφερε ότι ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων παραμένει το μεγαλύτερο έργο της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των κρατιδίων.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για επιπλέον μέτρα εθνικού επιπέδου έως τα Χριστούγεννα, καθώς τα μέτρα που αποφασίστηκαν την προηγούμενη φορά τέθηκαν σε ισχύ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποίησε ότι σύντομα πλήρως εμβολιασμένοι θα θεωρούνται μόνο όσοι έχουν λάβει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας, ζήτησε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς να γίνει σε συγκεντρώσεις έως 50 ατόμων: «Αν είναι περισσότερα άτομα, ο κίνδυνος είναι απλώς πολύ σοβαρός», επεσήμανε.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν δήλωσε από την πλευρά του ότι ήδη αυτή την εβδομάδα θα τεθεί σε ισχύ η υποχρέωση εμβολιασμού για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ η γενική υποχρέωση σχεδιάζεται για το τέλος Φεβρουαρίου, έπειτα από ενδελεχή εξέταση του θέματος στο κοινοβούλιο.

Δείτε επίσης: Το Παρίσι και τις Βρυξέλλες θα επισκεφτεί πρώτα ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς