Ολλανδία – τώρα: Μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά των περιοριστικών μέτρων

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Άμστερνταμ αυτήν την ώρα

Η επιβολή επιπρόσθετων μέτρων στην Ολλανδία για τον περιορισμό της διασποράς του Κορονοϊού στην χώρα. Μεταξύ αυτών είναι και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και η απαγόευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων.

propoli

Μετά από σειρά έκτακτων συσκέψεων, ο Ολλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα στην Ολλανδία θα πρέπει να κλείνουν από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα έως τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο μιας σειράς νέων μέτρων, με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο η αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα να οδηγήσει στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται και πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της χώρας με χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά των περιοριστικών μέτρων που ετέθησαν σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε επίσης μεγάλη διαμαρτυρία κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 30 συλλήψεις, μετά από συμπλοκές που ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Επιπλέον, τον γύρο του διαδικτύου έκαναν εικόνες με σκύλο της αστυνομίας να δαγκώνει με μανία διαδηλωτή παρά τις επίμονες προσπάθειες των αρχών να τον απομακρύνουν από τον διαμαρτυρόμενο.

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στην Ολλανδία, απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού να κατακλύσει το ήδη πιεσμένο υγειονομικό σύστημα της Ολλανδίας.

Ποια τα μέτρα που ισχύουν

Τα νέα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών τίθενται σε ισχύ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 05.00 το πρωί.

Όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά που αφορούν τα είδη πρώτης ανάγκης, κλείνουν. Μπαρ και εστιατόρια κατεβάζουν ρολά, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα σχολεία.

Η απόφαση για το lockdown στην Ολλανδία ελήφθη, καθώς συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού και η ανησυχία εντείνεται για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας Μάρκ Ρούτε. Το σκληρό lockdown θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2022, όταν και θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου υιοθέτησαν τη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων για τον κορωνοϊό στην Ολλανδία. Το lockdown ενεργοποιείται, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μαρκ Ρούτε για lockdown στην Ολλανδία: «Η χώρα κλείνει ξανά»

Η καραντίνα στην Ολλανδία θα διαρκέσει σε όλη την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιά.

«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Αυτό είναι αναπόφευκτο λόγω του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με την παραλλαγή Όμικρον» δήλωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Δείτε επίσης: Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Δείτε σε ποια περιοχή

Loading