Όλο το παρασκήνιο: Πως ο Πέτρος Δούκας «έκαψε» τον Σπήλιο Λιβανό και έδωσε πολιτικούς πόντους στον Γεωργαντά

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο Πέτρος Δούκας «έκαψε» τον Σπήλιο Λιβανό και έδωσε πολιτικούς πόντους στον Γιώργο Γεωργαντά. Όπως επίσης τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον «παραίτησε» το Μέγαρο Μαξίμου και δεν παραιτήθηκε ο ίδιος. Άλλωστε ο Σπήλιος Λιβανός εκπαραθυρώθηκε από την Κυβέρνηση ενώ βρισκόταν στο Στρασβούργο.

Όταν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξαν στον Πρωθυπουργό το περίφημο βίντεο, εκείνος ξαφνιάστηκε. Άλλωστε ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος αφού υπήρξαν συμμαθητές και συνοδοιπόροι. Μάλιστα, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, διετέλεσε σύμβουλός του για θέματα επιχειρηματικότητας μέχρι την επανεκλογή στο κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2019

propoli

Από τον Αυγενάκη στον Γεωργαντά

Ο αντικαταστάτης του Σπήλιου Λιβανού άρχισε να αναζητείται στις 4 το μεσημέρι. Η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν να επιλεγεί πρόσωπο από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και μάλιστα να ορκιστεί σήμερα το πρωί. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» ήταν η χαρακτηριστική εντολή του. Αρχικά υπήρξαν σκέψεις να μετακινηθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν κάποιες διερευνητικές επαφές που δεν προχώρησαν. Και έτσι, σε λιγότερο από δυο ώρες, η προσοχή στράφηκε στον Κιλκισιώτη υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά. Με τον τρόπο αυτόν, όπως τονίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, δεν θα υπάρξει καμία αρρυθμία ούτε στο κυβερνητικό σχήμα, ούτε και στο κυβερνητικό έργο.

Η αναβάθμιση δείχνει Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ποιοτική αναβάθμιση του Γιώργου Γεωργαντά. Για άλλους είναι μια πολιτική κίνηση η οποία ενδεχομένως να «δείχνει» τα πολιτικά μελλούμενα, καθώς ορισμένοι αναπαράγουν σενάρια πως ο κιλκισιώτης βουλευτής δεν θα έλεγε «όχι» σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε περίπτωση που δεν είναι ξανά υποψήφιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σενάριο που «έπαιξε» στα δημοσιογραφικά γραφεία και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, περισσότερο ως παραπολιτικό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Γεωργαντάς έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή, αφού οι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα και η διαχείριση τους απαιτεί «λεπτούς» χειρισμούς και πάνω από όλα πολιτική ψυχραιμία. Είναι μια πολιτική εξίσωση που σε μεγάλο βαθμό θα αποτελέσει crash test για πολλούς τόσο εντός, όσο και εκτός κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ κατά υπουργοποίησης Γεωργαντά: Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει και αυτόν

Loading