Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι. Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι (LIVE)

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο τις ΠΕ Λασιθίου και Ηρακλείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης λέγοντας πως οι πολίτες επιβράβευσαν την ενίσχυση της οικονομίας, της άμυνας και την διαχείριση του μεταναστευτικού και καταδίκασαν την τοξικότητα.

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε «τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που έλεγαν πως η ΝΔ θα ήταν πίσω στη νεολαία, είμαστε πρώτοι στη νεολαία» και συμπλήρωσε πως «ήμασταν πρώτοι στους 17-30 γιατί μιλήσαμε για τα πραγματικά προβλήματα. Δεν βλέπουμε τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για τον προεκλογικό λόγο. Μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη».

«Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία στην πανδημία, στηρίξαμε τα νοικοκυριά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαι πρωθυπουργός, αν με θέλετε πρωθυπουργό πρέπει να με ψηφίσετε, όχι να πάμε παραλία». Ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων πως είναι σημαντικό όλοι να ψηφίσουν ξανά οι πολίτες για να μπορέσει η ΝΔ να λάβει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό γιατί ο πήχης της αυτοδυναμίας μπορεί να αυξηθεί. «Θα γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα, όπως το έκανα», είπε.

Μιλώντας για την οικονομία, είπε πως με σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει σύντομα, ενώ δεσμεύθηκε για 950 ευρώ κατώτατο μισθό και 1.500 ευρώ μέσο μισθό. «Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τσακίσουμε την κοινωνία με τον νόμο Κατρούγκαλο. Σε ορίζοντα 4ετίας θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για αναδιάταξη της Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο κέντρο λοιμωδών στη δυτική Αττική το οποίο όπως είπε θα γίνει πρότυπο κέντρο υγείας που θα προσφέρει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα.

Μιλώντας για την υπογεννητικότητα μίλησε για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ και τόνισε πως αυτό δεν αρκεί, αναφέροντας σειρά μέτρων όπως η νταντά της γειτονιάς, λέγοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι γυναίκες αφού αυτές σηκώνουν το μεγάλο βάρος στις οικογένειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές στην Τουρκία και τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα μιλήσει μαζί του τις επόμενες ώρες. “Θα του μεταφέρω ότι η Ελλάδα θα τείνει πάντα χείρα φιλίας – δεν είμαστε εμείς αυτοί που επιδιώκουμε την ένταση- αλλά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα όρια που κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει. Και οι διαφορές λύνονται πάντα με οδηγό το διεθνές δίκαιο. Και η προσπάθεια της χώρας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχιστεί, όπως ακριβώς την έχουμε σχεδιάσει”.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Δείτε την ομιλία (live):

Δείτε επίσης: «Σπίτι μου»: Δυσεύρετα τα ακίνητα για τους νέους – Χιλιάδες αιτήσεις για δάνεια που δεν βρίσκουν ανταπόκριση

Loading