(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ουάσινγκτον: Επίσκεψη Γεραπετρίτη για τον στρατηγικό διάλογο μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης – μαζί με την υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε ως πρέσβυς της χώρας μας στην Ουάσινγκτον – προγραμματίζεται έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, με αφορμή τον εν εξελίξει στρατηγικό διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

propoli

Ο στρατηγικός διάλογος αφορά στην άμυνα και την ασφάλεια, την επιβολή του νόμου και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τις ανθρωπιστικές προκλήσεις, το εμπόριο και τις επενδύσεις, την ενέργεια και το περιβάλλον, ενώ τους δύο άνδρες θα απασχολήσουν περιφερειακά πολιτικά ζητήματα.

Στις ΗΠΑ θα παρευρεθούν και πολλοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης οι οποίοι θα έχουν εκτεταμένες και διευρυμένες επαφές για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει πίεση στην Ελλάδα να δώσει ή να πουλήσει το ρωσικό σύστημα S-300 – που βρίσκεται στην Κρήτη – στην Ουκρανία.

Το εν λόγω σύστημα είναι ένα σύστημα που το χρειάζονται οι Ουκρανοί, και λόγω κάποιων αδιεξόδων στο Κογκρέσο, οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν βοήθεια προς το παρόν στην Ουκρανία το προσεχές διάστημα.

Δείτε επίσης: Σάμος: Νέος σεισμός στη θαλάσσια περιοχή

Loading