Θα απαντήσει στις προτάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ο Πούτιν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Άντονι Μπλίνκεν θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στα άκρα.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti αναφέρει πως η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως «μια συνάντηση διά ζώσης (ανάμεσα στον Λαβρόφ και τον Μπλίνκεν) δεν προβλέπεται, μια τηλεφωνική επικοινωνία θα λάβει χώρα την Τρίτη».
Το Κρεμλίνο έκανε γνωστό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα απαντήσει στις προτάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, «όταν κρίνει πως είναι απαραίτητο» χωρίς όμως να αναφέρεται κάποια ημερομηνία.
Η Ουάσινγκτον και η Βορειοατλαντική Συμμαχία απάντησαν την περασμένη εβδομάδα στις απαιτήσεις της Μόσχας για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω αντιπαράθεσης για την επιδίωξη της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Δείτε επίσης: Παρασκήνια/ Σε τι δεν αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο Κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή
- Ενίσχυση των σχέσεων Κίνας και Λατινικής Αμερικής από τον Σι, δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξή τους
- Διαιτητής του τελικού του Champions League ο Ιρφάν Πέλιτο
- Μαρίνα Σάττι σε Ισραηλινό δημοσιογράφο: «Βάλε τις ωτοασπίδες σου για να μην ακούς τις βόμβες»
- Κίνα και Λατινική Αμερική σε κοινό μέτωπο: Μήνυμα Σι για ενότητα απέναντι στην «αντιπαράθεση» και «παρενόχληση» των ΗΠΑ
- Το φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επιστρέφει στον Λυκαβηττό με τέσσερις μοναδικές συναυλίες
