(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη στη ΝΔ για την εκλογή Κασσελάκη

Μάλλον αδιάφορα πέρασε στη ΝΔ η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου προσέγγισαν επιδερμικά το ζήτημα του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί όπως λένε στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κριθεί πολιτικά και όχι ως star της τηλεόρασης και της επικοινωνίας.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και να τον συγχαρεί για τη νίκη του, ζητώντας από τον Γιάννη Μπρατάκο να μεσολαβήσει ως “γέφυρα” επικοινωνίας με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθιστούν σαφές ότι η αντιπαράθεση μαζί του θα είναι πολιτική και ως εκ τούτου στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις του για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες της. Και τούτο κρίνεται αναγκαίο, διότι μέχρι στιγμής ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για κανένα ζήτημα που αφορά στην καθημερινότητα της κοινωνίας. Και για όσα μίλησε, όπως πχ για τον στρατό και την Κύπρο, μετά έτρεχε να τα… μαζέψει, επικαλούμενος κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

propoli

Αναζητείται σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση

Εκείνο, πάντως, που έχει ενδιαφέρον, όπως σημειώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αν η εκλογή του θα αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία μιας σοβαρής και αξιόπιστης αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς την τοξικότητα και τον διχαστικό λόγο που εδώ και χρόνια υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά κρατούν επιφυλάξεις, διότι όπως εξηγούν η συμπόρευση του κ. Κασσελάκη με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους και του τοξικού λόγου, όπως είναι πχ ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, γεννούν πολύ σοβαρές αμφιβολίες.

Ένα άλλο ζήτημα που δεν πρέπει να περνά στα… ψιλά, είναι η απουσία του για μεγάλο χρονικό διάστημα σχεδόν τεσσάρων ετών, από το Κοινοβούλιο όπου προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη οι Έλληνες πολίτες. Επί της ουσίας, όπως αναγνωρίζουν στη Νέα Δημοκρατία, συνιστά σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα για τον ίδιο και το κόμμα του. Γι’ αυτό και στη Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουν ότι στο συνέδριο του 2016, ψήφισαν παμψηφεί, ως προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία του κόμματος να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να έχει, δηλαδή, την κοινοβουλευτική ιδιότητα.

Ο “Πολακισμός” βγαίνει μπροστά

Όσον αφορά, πάντως, στις πρώτες τοποθετήσεις Κασσελάκη, στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζουν ότι παραπέμπουν σε διευθετήσεις προκειμένου να είναι ικανοποιημένα τα πιο τοξικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνα που τον στήριξαν να γίνει αρχηγός. Για παράδειγμα, στην κομβική θέση του διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου τοποθέτησε τον άνθρωπο του Π. Πολάκη. Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέλαβε άλλο ένα πρόσωπο από τον “βαθύ ΣΥΡΙΖΑ” ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ενώ εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανάλαβε η κα Αυγέρη, ένα πρόσωπο όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, με πλήρως διχαστικό δημόσιο λόγο. Το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την πιο τοξική όψη που ξέραμε, με τον “πολακισμό” σε πρώτο πλάνο.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Τάσεις φυγής για κορυφαία στελέχη – Η εκλογή Κασσελάκη προκάλεσε σοκ στην «Ομπρέλα»

Loading