Π. Χρηστίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι η πιο «βαριά φανέλα» της ελληνικής πολιτικής ζωής και ήρθε η ώρα να «ξαναπαίξει μπάλα»

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές αλλά και στην επόμενη μέρα αυτών

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η πιο «βαριά φανέλα» της ελληνικής πολιτικής ζωής και έχει έλθει η ώρα να «ξαναπαίξει μπάλα» έτσι όπως ακριβώς έπαιξε στα χρόνια που η Ελλάδα έζησε καλύτερες μέρες»

Όσον αφορά τους στόχους του σε περίπτωση που εκλεγεί είπε ότι «η παράταξή μας είχε πάντοτε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία βασίζονται στην σοσιαλδημοκρατική της ταυτότητα και στην πίστη στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να συζητήσουμε πιο σοβαρά από ποτέ τις ανισότητες που υπάρχουν. Το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι είναι η πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης που ζει χειρότερα από τη γενιά των γονιών της», ενώ όσον αφορά στο ποιος ευθύνεται για αυτό είπε: «ο κ. Καραμανλής και η διακυβέρνησή της ΝΔ 2004-2009 μας έφεραν με το ενάμισυ πόδι στη χρεοκοπία. Οι επιλογές που έγιναν στη συνέχεια ήταν δύσκολες επιλογές, αν τότε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν βάλη πλάτη στη χώρα, θα μπορούσαμε να έχουμε βγει πολύ γρηγορότερα όπως έγινε με την Κύπρο και την Πορτογαλία».

«Η ουσία του ζητήματος είναι το πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Για το παρελθόν υπάρχει η επιστήμη της Ιστορίας. Η πολιτική ασχολείται με το τώρα και κυρίως με το αύριο. ‘Αρα χρειάζεται να τα αλλάξουμε όλα. Να ανατρέψουμε τα δεδομένα που λένε να συμβιβαστούμε με την αντίληψη «ως εδώ είσαι», ότι αποφασίζουν άλλοι για εσένα, ότι θα συζητάμε για το αν ο κατώτατος μισθός θα είναι 580 ευρώ, 600 ευρώ ή 610 ευρώ και δεν θα συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή μας» .

Σχετικά με τις καταγγελίες συνυποψηφίων του για «εξωτερικούς παράγοντες» που θα παρέμβουν με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών: «οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου είναι μια διαδικασία που θα ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα της παράταξης για να μπεί φρέσκος αέρας, φρέσκες ιδέες, νέοι άνθρωποι. Αυτό αφορά κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη. Είναι σίγουρο ότι δεν αφορά οργανωμένα κομματικά στελέχη άλλων παράταξεων που θέλουν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των δικών μας εκλογών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δικών τους κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες διαδικασίες, να γνωρίζει ο καθένας οτι θα είναι μέλος και φίλος της παράταξης μετά την 5η Δεκέμβρη και με αυτούς θα συνδιαμορφώσουμε την άποψή μας. ‘Ακουσα πρώην υπουργό της ΝΔ ο οποίος λέει «θα ψηφίσω ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές» αλλά δεν μου απαγορεύει και τίποτα να πάω να ψηφίσω στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ».

Ακόμη απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σε οικονομική αναδιάρθρωση η εφημερίδα «Αυγή» – Δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων