Π. Δουδωνής: Ένα ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ θα φέρει ξανά την ομαλότητα στην χώρα

Ο νέος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πώς «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του Κέντρου το οποίο ψήφισε ΝΔ και τώρα έχει κινηθεί προς μία αδιευκρίνιστη ψήφο.

«Η διαίσθησή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί, εάν ενισχυθεί σημαντικά, να φέρει ξανά την ομαλότητα στη χώρα», ανέφερε ο Παναγιώτης Δουδωνής, νέος γραμμματέας Πολιτικού Σχεδισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 εκτίμησε ότι το πολιτικό σκηνικό της χώρας «έχει φυγοκεντριστεί, καθώς, από τη μία, έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ αρνητικό θεσμικό μπαράζ όταν ήταν κυβέρνηση –δεν γεννήθηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ– και από την άλλη μία κυβέρνηση που πηγαίνει προς μία κατεύθυνση ενός ανελεύθερου φιλελευθερισμού, μιας παγκόσμιας πατέντας».

Για τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο νέος γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πώς «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του Κέντρου το οποίο ψήφισε ΝΔ και τώρα έχει κινηθεί προς μία αδιευκρίνιστη ψήφο. Και υπάρχει και ένα κομμάτι του κέντρου που δεν είναι κοντά στη δική μας ιδεολογία, αλλά επειδή είναι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι η εξουσία χρειάζεται έλεγχο. Και αυτήν τη στιγμή η εξουσία της ΝΔ δείχνει μία εικόνα ανέλεγκτη και άρα ανεξέλεγκτη, γι’ αυτό και τείνουν προς το ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών, έκανε λόγο για «καταχρηστική επίκληση του απορρήτου από την κυβέρνηση, με σκοπό να θολώσει τα νερά για να αποφύγει το ευρωπαϊκό “χαστούκι”, γεγονός προβληματικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας». Μίλησε δε για έναν «αγώνα» για το ποιος είναι χειρότερος, η κυβέρνηση ή η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ανακοινώνει πρόγραμμα για καύσιμα, τρόφιμα, ενέργεια