Π. Γερουλάνος: «Σαφέστατα μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρολό το ΚΙΝΑΛ» (vid)

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Πάνος Γερουλάνος μίλησε για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις

Ο κ. Γερουλάνος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξέφρασε την διαπίστωση πως: «Το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας είναι σπίτι του, με 2 εκατ. Έλληνες να μην πηγαίνουν στην κάλπη» και συμπλήρωσε πως: «Αυτοί οι ψηφοφόροι έχουν φύγει από την κάλπη από το 2009 και μετά ο ένας χώρος που υποεκπροσωπείται σήμερα είναι ο προοδευτικός χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη»

«Βάση της πρότασής μας είναι η γενναία αποκέντρωση της εξουσίας στη χώρα, δεν μπορεί να γίνει αυτό από τα υπουργικά γραφεία (…) κι αυτό θέλει θάρρος. Από τη μια έχουμε τη ΝΔ που πέρασε το νόμο για το επιτελικό κράτος και συγκέντρωσε περισσότερες εξουσίες, κι από την άλλη πλευρά έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει χάσει ευκαιρία να καπελώσει και επιμελητήρια και πανεπιστήμια και τοπική αυτοδιοίκηση ό,τι δεν τον βόλευε κοίταξε να το χειραγωγήσει». 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών: «οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασίες γίνεται με συγκεκριμένη πρόταση και διαπραγματεύεσαι ανάλογα με τη δύναμη που έχεις στις εκλογές». 

Τέλος υπογράμμισε πως: «σήμερα ενώ όλο το πολιτικό σύστημα λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο όλοι επενδύουμε ξανά και ξανά το ίδιο. Πάμε να βάλουμε 60 δισεκ. ευρώ σε μια μηχανή που δε δουλεύει από την οποία όμως είναι προστατευμένοι αυτή που έχουν. Μένουν έκθετοι τα μεσαία και τα χαμηλά στρώματα». 

Δείτε επίσης: Γ. Παπανδρέου από την Κρήτη: Να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δυναμική και ισχυρή

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr