Με το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή του στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης. «Η Κύπρος και η Ελλάδα», τόνισε πρωθυπουργός, «αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να κρατήσουμε ζωντανή τη διαδικασία των συζητήσεων για την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του συμβουλίου ασφαλείας του και θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας επέλεξε να διορίσει προσωπικό του απεσταλμένο έτσι ώστε αυτή διαδικασία να κρατηθεί ζωντανή να συνεχιστεί με συγκεκριμένα παραδοτέα ενόψει της επόμενης συνάντησης η οποία θα γίνει το καλοκαίρι».
Αναφερόμενος στην άμυνα, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, χαιρέτισε την κατάθεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής της «Λευκής Βίβλου», η οποία συμπεριλαμβάνει παλιές ελληνικές θέσεις, οι οποίες θα γίνουν πια πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα να δοθεί δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη, έτσι ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην άμυνα, αλλά και τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδότηση επενδύσεων στην άμυνα, το οποίο θα προωθεί την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο προτεινόμενος κανονισμός επιστροφών συντάσσεται με τις πάγιες ελληνικές θέσεις οι οποίες δίνουν προτεραιότητα, όχι μόνο στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά και στην γρήγορη διαδικασία επιστροφής όσων δεν έχουν λάβει άσυλο σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης στα κράτη από τα οποία προέρχονται.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες επιχείρηση για την εξάρθρωση ακόμα μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε παράνομες δραστηριότητες σχετικές με τον πολεοδομικό κανονισμό στην Ρόδο. «Έχουν ήδη γίνει προσαγωγές υπόπτων και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση» τόνισε.
Ακολούθως είπε ότι έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης η διαδικασία επιστροφής στα κρατικά ταμεία 486 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν δοθεί ως προκαταβολές στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων του 2004 και του 2011.
«Έχουμε δεσμευτεί ότι η νομιμότητα θα επιβληθεί παντού. Αυτό είναι το δίχτυ προστασίας που απλώνει η Ελληνική Πολιτεία σε κάθε δραστηριότητα και σε κάθε τομέα, προκειμένου να προστατεύσει τον δημόσιο πλούτο αλλά και τις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων. Το μήνυμα σε όλους όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται παραθυράκια, ελλείψεις και αδυναμίες, είναι ότι ακόμη κι αν η δράση τους περνάει πρόσκαιρα κάτω από τα ραντάρ, θα εντοπιστούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Είπε ακόμα ότι τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την «Ρύθμιση Υγειονομικών θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις».
Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 5ο αίτημα εκταμίευσης προς την Ελλάδα πόρων ύψους 3,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από την εκπλήρωση 32 οροσήμων και στόχων. Με τη θετική αξιολόγηση της Επιτροπής και την αναμενόμενη εκταμίευση τα εκπληρωμένα ορόσημα του Ελληνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» θα ανέλθουν σε 35% του συνόλου και οι εκταμιεύσεις πόρων στο 59% του συνολικού προϋπολογισμού, σημείωσε.
Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης είπε ότι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβαν έγκριση τέσσερις επενδυτικές προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίες και χαρακτηρίστηκαν ως «επενδύσεις προτεραιότητας».
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν δύο προτάσεις για ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία υδρογόνου, μία πρόταση για αντλίες θερμότητας σε θερμοκήπια, καθώς και μία πρόταση για αντλίες θερμότητας σε δημοτικά κολυμβητήρια. «Το συνολικό ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 208 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από πόρους του Ταμείου Εκσυγχρονισμού, ενώ οι ενεργειακές δράσεις της Ελλάδας θα ενισχυθούν συνολικά με περίπου 1,3-1,5 δις ευρώ έως το 2030. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και τα λεωφορεία υδρογόνου θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του στόλου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αντικαθιστώντας 150 παλαιά ρυπογόνα λεωφορεία και βελτιώνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών» είπε ο κ. Μαρινάκης
Ακολουθεί αναλυτικά η ενημέρωση του υπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Μαρινάκη:
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, όπου αυτή την ώρα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης. «Η Κύπρος και η Ελλάδα», τόνισε, «αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να κρατήσουμε ζωντανή την διαδικασία των συζητήσεων για την επανένωση του νησιού στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του συμβουλίου ασφαλείας του και θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας επέλεξε να διορίσει προσωπικό του απεσταλμένο έτσι ώστε αυτή διαδικασία να κρατηθεί ζωντανή να συνεχιστεί με συγκεκριμένα παραδοτέα ενόψει της επόμενης συνάντησης η οποία θα γίνει το καλοκαίρι».
Αναφερόμενος στην άμυνα, ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε την κατάθεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής της «Λευκής Βίβλου», η οποία συμπεριλαμβάνει παλιές ελληνικές θέσεις, οι οποίες θα γίνουν πια πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δυνατότητα να δοθεί δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη, έτσι ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην άμυνα, αλλά και τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδότηση επενδύσεων στην άμυνα, το οποίο θα προωθεί την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία.
Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο προτεινόμενος κανονισμός επιστροφών συντάσσεται με τις πάγιες ελληνικές θέσεις οι οποίες δίνουν προτεραιότητα, όχι μόνο στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά και στην γρήγορη διαδικασία επιστροφής όσων δεν έχουν λάβει άσυλο σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης στα κράτη από τα οποία προέρχονται.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες επιχείρηση για την εξάρθρωση ακόμα μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε παράνομες δραστηριότητες σχετικές με τον πολεοδομικό κανονισμό στην Ρόδο. Έχουν ήδη γίνει προσαγωγές υπόπτων και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση.
Χθες, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η ΔΑΟΕ, η οποία ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έχει εξιχνιάσει 272 υποθέσεις σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος και έχει εξαρθρώσει 51 εγκληματικές οργανώσεις σε διάστημα μικρότερο του μισού έτους, με τις συλλήψεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών να ξεπερνούν τις 720. Όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μιλούσαμε για νομιμότητα παντού, το εννοούσαμε. «Έχετε επιδείξει επιτυχίες και εξιχνιάσεις σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, υποθέσεις που για πολύ καιρό ταλάνιζαν τη δημόσια συζήτηση χωρίς, όμως, να έχουμε καταφέρει να επιδείξουμε εκείνα τα ικανοποιητικά αποτελέσματα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της υπηρεσίας. Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των συνεργασιών με ξένες υπηρεσίες, καθώς επίσης την αξιοποίηση της τεχνολογίας και ειδικά της τεχνητής νοημοσύνης.
Τη διαδικασία επιστροφής στα κρατικά ταμεία 486 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν δοθεί ως προκαταβολές στο πλαίσιο των αναπτυξιακών νόμων του 2004 και του 2011, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος αφορούν σε 1.416 επενδυτικά σχέδια, τα οποία μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Αντίστοιχη διαδικασία έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον αναπτυξιακό νόμο του 2016.
Έχουμε δεσμευτεί ότι η νομιμότητα θα επιβληθεί παντού. Αυτό είναι το δίχτυ προστασίας που απλώνει η Ελληνική Πολιτεία σε κάθε δραστηριότητα και σε κάθε τομέα, προκειμένου να προστατεύσει τον δημόσιο πλούτο αλλά και τις θυσίες των Ελλήνων φορολογουμένων. Το μήνυμα σε όλους όσοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται παραθυράκια, ελλείψεις και αδυναμίες, είναι ότι ακόμη κι αν η δράση τους περνάει πρόσκαιρα κάτω από τα ραντάρ, θα εντοπιστούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την «Ρύθμιση Υγειονομικών θεμάτων Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις».
Όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας «στόχος είναι να αποκτήσουν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που θα έχουμε ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας, τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας».
Στο Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, όπως:
Οικονομική αυτοτέλεια στρατιωτικών νοσοκομείων, ορθή κοστολόγηση ιατρικών υπηρεσιών προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δυνατότητα διακλαδικής στελέχωσης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθιέρωση ειδικότητας ΕΠΟΠ Διασώστη για την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας, μείωση του χρόνου αναμονής για την έναρξη ιατρικής ειδικότητας σε 2,5 έτη, μηδενική αναμονή σε «άγονες» ειδικότητες, αποζημίωση εφημεριών στρατιωτικών ιατρών, δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου νοσηλευτών, επιτάχυνση της πληρωμής των υγειονομικών δαπανών και αποζημίωση νέων Υπηρεσιών Υγείας (π.χ. ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή). Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία νέων Υπηρεσιών Υγείας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 5ο αίτημα εκταμίευσης προς την Ελλάδα πόρων ύψους 3,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από την εκπλήρωση 32 οροσήμων και στόχων. Με την θετική αξιολόγηση της Επιτροπής και την αναμενόμενη εκταμίευση τα εκπληρωμένα ορόσημα του Ελληνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» θα ανέλθουν σε 35% του συνόλου και οι εκταμιεύσεις πόρων στο 59% του συνολικού προϋπολογισμού.
Για το σκέλος των επιχορηγήσεων, τα ορόσημα περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τη συμβασιοποίηση έργων όπως η εκπόνηση των πολεοδομικών σχεδίων σε 750 δημοτικές ενότητες σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότερες από 65 στρατηγικές αστικές αναπλάσεις σε δήμους της χώρας- μεταξύ των οποίων οι αναπλάσεις του Βοτανικού και της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το έργα του σχεδίου δασικής προστασίας «antiNERO», των αναδασώσεων καθώς και τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο και τη Ροδόπη. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν: οι εγκρίσεις για πάνω από 20 κέντρα καινοτομίας στα Πανεπιστήμια και 70 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων με ιδιωτικές επιχειρήσεις, η ενεργειακή αναβάθμιση 8.000 επιπλέον κατοικιών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η προκήρυξη νέων προγραμμάτων ενεργειακής εξοικονόμησης. Επίσης, προωθήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως η επιτάχυνση της επιστροφής ΦΠΑ και η ολοκλήρωση σε ποσοστό 85% της κτηματογράφησης από το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Ενισχύοντας τις υποδομές, υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, διατηρούμε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης, κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη, επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε εθνικό επίπεδο με σκοπό τη διαπίστωση τήρησης των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις – εγκαταστάσεις. Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, έχουν διαταχθεί, πέραν των τακτικών – δειγματοληπτικών ελέγχων να διενεργήσουν έκτακτους ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης και νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης, σε αποθήκες και Βιομηχανίες-Βιοτεχνίες και σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, ανάκτησης διαλεγμένων υλικών, συλλογής επικίνδυνων ή μη απορριμμάτων κτλ.
Το 2024 πραγματοποιήθηκαν 2.543 συνολικοί έλεγχοι, έχουν διαπιστωθεί 595 ελλείψεις – παρατηρήσεις από το σύνολο των ελέγχων, ενώ έχουν επιβληθεί 215 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ποσού 250.000 ευρώ.
Στο πεδίο της διακρατικής βοήθειας προς τη Βόρεια Μακεδονία, μέχρι αυτή τη στιγμή, το σύνολο των εγκαυματιών από τη γείτονα, που έχουν διακομισθεί και νοσηλεύονται στην Ελλάδα είναι: 6 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 1 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και 2 στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης. Το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των διακομιδών και της νοσηλείας εγκαυματιών, συνεχίζει να διατηρεί σε αυξημένη ετοιμότητα τις Μονάδες Εγκαυμάτων στους κατάλληλους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Παράταση υποβολής αιτήσεων σε επτά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025» η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται έως τις 13 Απριλίου του 2025.
Επιπλέον, για τα προγράμματα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», «Βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ορεινών τουριστικών καταλυμάτων», «Αθηνά», «Φοίβος» και «Προώθηση της Ενεργειακής Απόδοσης στις ΔΕΥΑ», η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου του 2025.
Τέλος, για το πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις Επιχειρήσεις» η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου του 2025.
Στόχος της οριζόντιας παράτασης για τα επτά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η διευκόλυνση των υποψήφιων δικαιούχων στην προσπάθεια συλλογής και ορθής υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προβλέπονται στους οδηγούς των προγραμμάτων.
Έλαβαν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τέσσερις επενδυτικές προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίες και χαρακτηρίστηκαν ως «επενδύσεις προτεραιότητας».
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν δύο προτάσεις για ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία υδρογόνου, μία πρόταση για αντλίες θερμότητας σε θερμοκήπια, καθώς και μία πρόταση για αντλίες θερμότητας σε δημοτικά κολυμβητήρια. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 208 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από πόρους του Ταμείου Εκσυγχρονισμού, ενώ οι ενεργειακές δράσεις της Ελλάδας θα ενισχυθούν συνολικά με περίπου 1,3-1,5 δις ευρώ έως το 2030. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και τα λεωφορεία υδρογόνου θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του στόλου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αντικαθιστώντας 150 παλαιά ρυπογόνα λεωφορεία και βελτιώνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου «Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να εξασφαλίσουμε μια ομαλή και δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, καθώς και για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλες και όλους».
Προχωρά η δραστηριότητα των Κινητών Ομάδων Υγείας. 250 κλιμάκια του ΕΟΔΥ με 1.000 άτομα υγειονομικό προσωπικό καλύπτουν όλη τη χώρα. Η δραστηριότητά τους ξεκίνησε στα βόρεια χωριά του Έβρου, σε περιοχές της Αθήνας, κατόπιν ακολουθεί η Ψέριμος και σε λίγες εβδομάδες οι υπηρεσίες τους θα είναι διαθέσιμες σε όλη τη χώρα. Όπως τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι ΚΟΜΥ πηγαίνουν άμεσα στους πολίτες με γιατρό, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, κοινωνικό λειτουργό, διενεργούν εξετάσεις και τα αποτελέσματα εκδίδονται επί τόπου, ενώ οι ΚΟΜΥ φροντίζουν τη διαχείριση του ασθενή από εκεί και μετά. Μέχρι τώρα οι Κινητές Ομάδες έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 200 κατ’ οίκον επισκέψεις. Στόχος της Κυβέρνησης είναι, αφενός η ενδυνάμωση μιας κουλτούρας προληπτικής ιατρικής, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει με επιτυχία με τα προγράμματα του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», χάρη στα οποία πάνω από 55.000 πολίτες έχουν σωθεί και αφετέρου να μπορεί κάθε πολίτης να νιώθει ασφάλεια γνωρίζοντας ότι μπορεί να φτάσει ο γιατρός σε εκείνον πριν χρειαστεί να πάει ένας πολίτης στο γιατρό του.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕΑΠΕ-ΜΠΕ Αλέξανδρος Βλάχος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ