«Να αναρωτηθώ αν υπάρχει και κάποια συναυλία για τη γυναίκα αυτή από τις γνωστές και γνωστούς ευαίσθητους καλλιτέχνες, οι οποίοι ξέρουν να σηκώνουν μόνο συγκεκριμένες σημαίες λες και σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν θύματα», ανέφερε για την Ιρανή φοιτήτρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ. «Καλά κάνουν και σηκώνουν τη σημαία της Παλαιστίνης – για να μην παρεξηγηθώ, διαχωρίζοντας τον παλαιστινιακό λαό από τη Χαμάς – αλλά δεν έχω δει ποτέ καμία σημαία της Ουκρανίας». «Καλά κάνουν και προβληματίζονται και αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει όλο αυτό, αλλά όλο αυτό έχει θύματα και στο Ισραήλ και ομήρους. Και βέβαια και η γυναίκα αυτή για αυτούς δεν είναι σημαντική για να βγουν να τραγουδήσουν, να ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίες με αίματα. Αυτή η γυναίκα προφανώς δεν είναι γυναίκα-θύμα για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων και το καταδεικνύω», συνέχισε.
«Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω πλέον τον έχει ξεπεράσει η εποχή, μένει να δούμε τι θα κάνει εσωκομματικά και με απόλυτο σεβασμό στα εσωτερικά», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «ευαίσθητος είσαι όταν είσαι με όλα και όχι όταν είσαι α λα καρτ ευαίσθητος». «Ο κόσμος αντέδρασε όχι τόσο σε αυτό που νομοθετούσαμε όσο σε αυτό που βίωνε για πάρα πολλά χρόνια».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τη διάσταση της woke ατζέντας στην εκλογή Τραμπ και πως είναι λάθος να κουνάει κανείς το δάχτυλο στους ψηφοφόρους.
Για την Ελλάδα, ανέφερε ότι «δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα επειδή έχει έναν πρωθυπουργό που κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια από χώρα επαίτη, μια χώρα “μαύρο πρόβατο”, να την κάνει μία χώρα που για τα δεδομένα της αρχίζει και πρωταγωνιστεί, με ισχυρές σχέσεις με τις ΗΠΑ και με τα δύο κόμματα». Ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας, υπηρετεί την εθνική γραμμή, δεν συζητά οτιδήποτε άλλο, πέραν της μίας και μοναδικής διαφοράς, που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας». Ζητήματα κυριαρχίας, ζητήματα κόκκινων γραμμών, όλα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί από την Τουρκία, δεν πρόκειται να τεθούν καν σε συζήτηση.
Επιπλέον, τόνισε ότι «η αγωνία αυτής της κυβέρνησης και αυτό για το οποίο θα κριθεί η κυβέρνηση αυτή, όπως και όλες οι άλλες κυβερνήσεις, είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».
Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βλέπουμε στους δρόμους και τις 1000 κάμερες, οι οποίες είναι για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, αν μπορεί να διαπιστωθεί ένα σοβαρό αδίκημα. «Είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία μας και αυτή θα εφαρμοστεί», διαβεβαίωσε.
Υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα το 2019 είχε ζητούμενα κάποια που τώρα είναι δεδομένα όπως τα F35 ενώ η Τουρκία είναι σε άλλη διαδικασία».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης στον πόλεμο της Ουκρανίας, απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας πως είναι μια δογματική στάση υπέρ μιας χώρας αλλά υπέρ της Δημοκρατίας και των ελάχιστων αυτονόητων δικαιωμάτων που έχει ένας συνάνθρωπός μας.
Σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ανέφερε πως «είναι ένα ακόμα επεισόδιο, των πολλών που θέλουμε να έχουμε, σε μία παρατεταμένη περίοδο διαλόγου με την Τουρκία».
Επιπλέον, ανέφερε ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, όταν στις υπόλοιπες χώρες μπαίνει ο ένας φόρος μετά τον άλλον, η Ελλάδα μειώνει φόρους».
Επισημαίνει τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας που έχουμε στην Ελλάδα και την ανάγκη να τη διαφυλάξουμε «ως κόρην οφθαλμού» με όλα όσα έχουμε πει ότι θα κάνουμε μέχρι το 2027.
Όλες οι παραπάνω δηλώσεις καταδεικνύουν τη στρατηγική προσέγγιση της κυβέρνησης σχετικά με τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της χώρας.