Έντονη αντιπαράθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Μαρινάκης απορρίπτει με έμφαση τις κατηγορίες τής κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις τής κυβέρνησης τόσο στην ελευθερία του Τύπου και του κράτους δικαίου όσο και στη Δικαιοσύνη για να συγκαλύψει τις ευθύνες της στο έγκλημα των Τεμπών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κατάντια ενός μέρους του πολιτικού συστήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα, δίπλα σε συγγενείς οι οποίοι βιώνουν τον απόλυτο πόνο, κάποιοι θέλουν να επιβιώσουν πολιτικά, να κρατήσουν το κόμμα τους στην επικαιρότητα και να το ανεβάζουν δημοσκοπικά εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο», ενώ καταλόγισε στην κυρία Κωνσταντοπούλου ιδεοληψία, υποκρισία και εργαλειοποίηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, απαντώντας, δήλωσε ότι η ελευθερία του Τύπου έχει κανόνες και ότι οι πρακτικές στοχοποίησης των δημοσιογράφων και η φιμωτική τους πολιτική επιβαρύνουν τη χώρα. Ανέφερε ότι «η χώρα είναι 88η στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου και έχετε ευθύνη για αυτό», γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα για προστασία της ελευθερίας του Τύπου.
Η έντονη αντιπαράθεση συνεχίστηκε με αλληλοκατηγορίες και αναφορές για συγκάλυψη και παραποίηση της αλήθειας. «Η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα, αλλά έχει και κανόνες», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι η ευθύνη απέναντι στους πολίτες απαιτεί να επισημαίνει την παραπληροφόρηση.
Ο κ. Μαρινάκης απέρριψε τις αιτιάσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες της ακατάληπτες και εντελώς ατεκμηρίωτες, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για σεβασμό στη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.
Η διένεξη κινήθηκε γύρω από την ευθύνη της κυβέρνησης για τα γεγονότα που σχετίζονται με το δυστύχημα των Τεμπών και τις πολιτικές δραστηριότητες που ακολουθήθηκαν μετά από αυτό, με τον κ. Μαρινάκη να καταλογίζει πολιτική εκμετάλλευση του πόνου των θυμάτων.
Στο τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η πολιτική εργαλειοποίηση του πόνου είναι η κατάντια ενός μέρους του πολιτικού συστήματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ