Π. Σκουρλέτης: Ζητούμενα οι προσλήψεις στην υγεία, νέες ΜΕΘ, στήριξη εργαζομένων- οικονομίας

Π. Σκουρλέτης: Ζητούμενα οι προσλήψεις στην υγεία, νέες ΜΕΘ, στήριξη εργαζομένων- οικονομίας

Η κυβέρνηση θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το πώς θα ανταποκριθεί στις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, στην αύξηση των ΜΕΘ, στην επάρκεια των υλικών, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», προσθέτοντας ότι «μέχρι σήμερα επιδεικνύει έντονη ταξική μεροληψία με τα μέτρα για τους εργαζόμενους και πλήττει την οικονομία». 
Επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για συγκεκριμένα μέτρα, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «απέναντι στην πανδημία δεν χρειάζεται, απλά και μόνο, η επικοινωνία, χρειάζεται κυρίως η ουσία», για να θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση: Θα προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Θα υπάρξει κάποιος αριθμός νέων κρεβατιών στις εντατικές και με ποιους όρους; Θα υπάρχουν υλικά προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία; Τι θα γίνει με τα θέματα των τεστ; 
Χαρακτήρισε «σήμα κινδύνου» την περίπτωση της 41χρονης, σημειώνοντας ότι χρειάζεται διαφορετική και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση, «ώστε να μη δούμε αντίστοιχες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν νοσήσει, αλλά που το σύστημα δεν μπορεί να τους πιάσει, που παραμένουν στο σπίτι τους, ύστερα από τις εντολές που τους δίνονται και μένουν αβοήθητοι». 
Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση εμφανίζει το πρόσωπο του Ιανού: Από τη μία υπάρχει μια ρητορική ευαισθησίας, αναγνώρισης της ανάγκης στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναγνώρισης της αναγκαιότητας στήριξης των εργαζομένων. Όταν πάμε, όμως, στις συγκεκριμένες πρακτικές της, βλέπουμε ότι υπάρχει το άλλο πρόσωπο. Το πρόσωπο της κοινωνικής μεροληψίας». Αυτό, είπε, γίνεται πάρα πολύ έντονο «στο τι σκέφτεται για το διάστημα από δω και μπρος η κυβέρνηση με την πολιτική της, ποια τύχη προορίζει, για τους εργαζόμενους». Ωστόσο, υποστήριξε ότι «αυτές οι νεοφιλελεύθερες εμμονές, οι ιδεοληψίες των τελευταίων δεκαετιών (ότι το κράτος πρέπει να είναι συρρικνωμένο και ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά τη δουλειά του), φαίνεται ότι πνίγονται μέσα στο “ τσουνάμι” της πανδημίας». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλογές «έντονης ταξικής μεροληψίας» σε σχέση με τους εργαζόμενους, που όμως είναι «κοντόφθαλμη». Γιατί, είπε, όταν ξεπεραστεί η πανδημία, οι εργαζόμενοι «θα βρεθούν με ένα χαμηλό εισόδημα, με μια χαμηλή αγοραστική δύναμη» και «αυτό θα λειτουργήσει πάρα πολύ επιβαρυντικά για τις προσπάθειες ανάταξης της οικονομίας».  
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια γενναία στροφή στο οικονομικό πεδίο, η οποία θα προτάσσει τις δημόσιες δαπάνες και όχι να υπάρξει απλώς μία «παρένθεση» κάποιων πολιτικών για ένα διάστημα, για να ξαναγυρίσουμε έπειτα στη νεοφιλελεύθερη «ορθοδοξία».

 

©Πηγή: amna.gr

Loading