Π. Σούλας στην politic: «Θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης στην περιφέρεια Σερρών»

Π. Σούλας στην politic: «Θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης στην περιφέρεια Σερρών»

Δέχθηκα την τιμητική πρόταση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου και πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό της Ελληνικής Λύσης» ανέφερε ο κ. Σούλας

Ο τέως δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας μίλησε αποκλειστικά στην politic και αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης στην περιφέρεια Σερρών χαρακτηρίζοντας ως «τιμητική» την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

1) Τι είναι αυτό που σας έκανε να πάρετε την απόφαση να πολιτευτείτε με την Ελληνική Λύση;

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει γεωπολιτικά, σε μία χώρα που οι πολίτες της οφείλουν να σεβαστούν την ιστορία της και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής κοιτώντας κατάματα το μέλλον, ο κάθε πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος και όχι απλός παρατηρητής. Κατά συνέπεια, η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί για εμένα υποχρέωση και ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς είναι αρχή μου, σε ότι κάνω να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός.

Η πολιτική μου διαδρομή αρχίζει από τα φοιτητικά μου χρόνια. Δέχθηκα την τιμητική πρόταση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου και πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό της Ελληνικής Λύσης και να διεκδικήσω μια θέση στο κοινοβούλιο με την προσδοκία ότι η συνεισφορά μου θα είναι εποικοδομητική και χρήσιμη».

2) Πριν από λίγες μέρες ο κ. Βελόπουλος μιλώντας για την Τουρκία είπε ότι η καλύτερη απάντηση από όλα τα κόμματα προς τον κ. Ερντογάν θα ήταν «μολών λαβέ». Είναι φρόνιμο το να ακούγονται τέτοιες φράσεις από αρχηγό κόμματος της Βουλής οι οποίες μπορεί να οξύνουν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα και όχι να τα κατευνάσουν;

«Η φράση «Μολών Λαβέ» στην σύγχρονη εποχή μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων και δικαιωμάτων την Πατρίδας μας, εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, απέναντι στην ακραία ρητορική αλλά και το «casus belli» της Τουρκίας. Σίγουρα δεν αποτελεί νόημα πρόκλησης πολεμικής σύγκρουσης.

Μακάρι η ακραία ρητορική και η επιθετική στάση της Τουρκίας να μπορούσε να κατευναστεί από κάποιον μετριοπαθή λόγο όχι μόνο του κ. Κ. Βελόπουλου αλλά και οπουδήποτε άλλου πολιτικού. Την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές όλος ο Ελληνικός στόλος είναι αναπτυγμένος στο Αιγαίο, ο Έβρος είναι φρούριο και όλες οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με τον κ. πρωθυπουργό είναι σε αμυντική επιφυλακή για την υπεράσπιση της Πατρίδας.

Αυτό, «εν τοις πράγμασι», και όχι στα λόγια είναι ξεκάθαρο «Μολών Λαβέ». Επίσης να θυμίσω, την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, (για Εθνικό σκοπό), «Βυθίσατε το Χόρα» που σημάδεψε την ελληνοτουρκική κρίση του 1976….όταν η πατρίδα μας βρέθηκε και πάλι τότε στη δίνη της κλιμακούμενης έντασης της Τουρκίας. Αντίθετα, σε παρόμοια κρίση με την έξοδο του «Σισμίκ» στο Αιγαίο το 1987, χαριτολογώντας κάποιοι οικολόγοι, έλεγαν “Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια” Από τέτοια ανόητα χαριτολογήματα προτιμώ το «Μολών Λαβέ»».

3) Ο πρόεδρος του κόμματος σε ομιλία του είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι το εφαλτήριο της Ελληνικής Λύσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κυβερνήσει τη χώρα. Από πού προκύπτει αυτή η αισιοδοξία όταν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα ποσοστό κοντά στο 5%;

«Κάθε κόμμα, μικρό ή μεγάλο, θέλει να έχει καθοριστικό ρόλο σε θέματα διακυβέρνησης. Ιδιαίτερα δε η αύξηση των ποσοστών του σε κάθε εκλογική διαδικασία δημιουργεί και την αισιοδοξία για την δυνατότητα κυβέρνησης της χώρας. Γιατί όχι;. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με 4% και με απόφαση του Ελληνικού Λαού έγινε κυβέρνηση».

4) Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για δανεικά επιδόματα. Αν την επόμενη μέρα κυβερνήσει η Ελληνική Λύση θα τα καταργήσει; Αν ναι τότε με ποιον άλλο τρόπο μπορούν να ενισχυθούν οι οικογένειες στην παρούσα φάση;

«Κανένας δεν διαφωνεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην αγορά, στην οικονομία και στον τομέα της απασχόλησης, τέτοια μέτρα είναι απολύτως αναγκαία για να μην περιέλθει σε πραγματική φτώχεια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και για να μην κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωση τους. Τα μέτρα στήριξης δεν είναι ποτέ αρκετά. Διότι εξ ορισμού δεν μπορούν να αντισταθμίσουν πλήρως τις επιπτώσεις δύο μεγάλων διαδοχικών κρίσεων – της υγειονομικής και της ενεργειακής, στις οποίες προστίθεται τώρα ο καλπάζων πληθωρισμός.

Κανείς επίσης δεν αμφιβάλλει, ότι αυτά τα χρήματα δεν προέρχονται από δημοσιονομικά πλεονάσματα, αλλά από δανεισμό. Άλλωστε ποτέ δεν άκουσα τον κ. Βελόπουλο να ισχυρίζεται ότι πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα έστω κι αν είναι δανεικά. Αντίθετα, η θέση της «Ελληνικής Λύσης» σύμφωνα με το οικονομικό της πρόγραμμα, είναι πως θα πρέπει να ενισχυθεί γενικότερα η Ελληνική οικονομία ώστε οι Έλληνες να μη ζούνε μόνο με επιδόματα».

5) Αν ακούσει κανείς τις ομιλίες του κ. Βελόπουλου, θα ακούσει να λέει συνεχώς ότι τα τρία μεγάλα κόμματα εξυπηρετούν συμφέροντα ολιγαρχών όπως για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας. Πώς μπορεί η Ελληνική Λύση να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα αν πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό; Τι πολιτική θα ακολουθήσει;

«Για τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ενέργειας δεν μιλάει μόνο ο κ. Βελόπουλος αλλά και άλλα κόμματα. Τρανταχτή απόδειξη ότι ο κλιματικός νόμος ψηφίστηκε στη βουλή κατά πλειοψηφία και μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ τάχθηκαν υπέρ της αρχής του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε κόμματα τον καταψήφισαν. Όμως ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ειδική φορολογία στα υπερκέρδη αυτών των ομίλων, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τέτοια συμφέροντα βασιζόμενα στην αισχροκέρδεια.

Η Ελλάδα με το πρόσχημα της μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη βιάστηκε να αντικαταστήσει τον λιγνίτη από το φυσικό αέριο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα να θησαυρίζουν σε βάρος των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι την άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Έχουμε ανάγκη να ξεκινήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας με σχέδιο και προοπτική για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας, χωρίς να καταστρέφουμε πρωτογενείς τομείς όπως γόνιμους αγρούς και βοσκοτόπια χάριν των φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών. Σε κάθε περίπτωση ο κάθε κλιματικός νόμος θα πρέπει να αντιμετωπίζει και τα υπαρξιακά προβλήματα της επιβίωσης κάθε οικογένειας».

Δείτε επίσης: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Μανούκα

Loading

Play