ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Παφίλης: «Πλυντήριο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη – Ξεπλένει τις ευθύνες του»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέφερε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε από άλλα κόμματα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη είναι αδύναμη ή ανεπαρκής.

«Η πρόταση του ΚΚΕ, για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, εκφράζει μια αντικειμενική αναγκαιότητα, για τη διερεύνηση αυτού του εγκλήματος. Είναι στην ίδια κατεύθυνση της μήνυσης που έχουν καταθέσει οι οικογένειες των θυμάτων», είπε ο Θανάσης Παφίλης, σε παρέμβασή του στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια.

propoli

Όπως παράλληλα ανέφερε, «η πρόταση του ΚΚΕ είναι στην ίδια κατεύθυνση και με τα αιτήματα και τους στόχους που έθεσαν 2.800.000 διαδηλωτές και εκατοντάδες φορείς, προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος και να καταλογιστούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες».

Ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθούν όλα τα αίτια που οδήγησαν στην σύγκρουση των τρένων, που υπονόμευσαν την ασφάλεια και ενέτειναν την επικινδυνότητα των σιδηροδρόμων. Στόχος είναι να υπάρξει διερεύνηση όλων των παραγόντων που οδήγησαν στο «έγκλημα».

Το πραγματικό πρόβλημα

«Όσοι λοιπόν επιχειρούν να υποτιμήσουν και να καλύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, την πολιτική της οποίας εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επιχειρούν να κρύψουν ένα σημαντικό πρόβλημα που είναι ο τεμαχισμός των σιδηροδρόμων και η ιδιωτικοποίηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Εμείς περιγράφουμε τι συνέβη, από το 1997 και μετά, από όλες τις κυβερνήσεις», είπε ο κ. Παφίλης και κατηγόρησε τα κόμματα που κυβέρνησαν ότι θέλουν να καλύψουν τις βασικές ευθύνες τους.

«Δεν ντρέπεστε λίγο; Τόση ευρωλιγούρα; Ούτε καν κριτική; Ότι όλα η ΕΕ τα κάνει ωραία και καλά; Σοβαρολογείτε; Τρία μνημόνια ψηφίσατε και λέτε τώρα ότι δήθεν εμείς δίνουμε σανίδα στη δεξιά; Δεν ντρέπεστε λίγο; Που η ΕΕ τσάκισε τον ελληνικό λαό και συνέτριψε τις λαϊκές ανάγκες;», ανέφερε ο Θανάσης Παφίλης μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ.

«Τι μας λέτε; Ότι η ΕΕ είναι αγία; Τι σας πείραζε να πείτε ότι συμφωνείτε με την πρόταση εξεταστικής του ΚΚΕ και να γίνει και προανακριτική; Γιατί; Γιατί θέλετε να βγάλετε τις ευθύνες σας απέξω. Γιατί η δική σας πρόταση λέει “Καραμανλής-Σπίρτζης”. Τι έγινε; Ποιος ξεκίνησε να πετσοκόβει, να ξεχωρίζει το τρένο από την κίνηση, ποιος έβαλε μπροστά την ιδιωτικοποίηση; Ο δε ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Πόσα χρέη χαρίσατε αντί να τα πληρώσει η ιταλική εταιρεία; Τι κάνατε; Τους δώσατε το κερδοφόρο κομμάτι», είπε και προς το ΠΑΣΟΚ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι είναι η πρότασή σας; Πλυντήριο είναι. Να τελειώσει η υπόθεση. Καραμανλής-Σπίρτζης και τελειώσαμε», είπε ο Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Να μας λέτε εμάς δεκανίκι της ΝΔ; Ποιο; Το ΠΑΣΟΚ; Δύο φορές στην κυβέρνηση, με τη ΝΔ και με το ΛΑΟΣ. Τρία μνημόνια! Το 70% των νόμων της ΝΔ, το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και βγαίνει σήμερα να φωνάζει και από πάνω;».

Δείτε επίσης: Κουτσούμπας στην συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Loading