Παφίλης: «Στηρίζουμε τον Ουκρανικό λαό όχι στον Ζελένσκι»

Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό όχι όμως στις τακτικές του Ζελένσκι, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος καθώς είναι επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει ενσωματώσει φασιστικά τάγματα στον στρατό, που έχει απαγορεύσει το ΚΚ Ουκρανίας, που θεωρεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Γ. Λαμπρούλη που είναι βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ θα είχε την ίδια στάση, θα απείχε από τη συνεδρίαση της Βουλής, αν είχαν προσκληθεί να μιλήσουν οι Πούτιν και Μπάιντεν».

Σημείωσε ότι «η καλύτερη συμπαράσταση στον λαό της Ουκρανίας είναι να μην στηρίξουμε μια κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για το δράμα του, να βγει νικητής ο ουκρανικός λαός και να απαλλαγεί από τη ρωσική εισβολή και κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν.»

Σχολιάζοντας όσους τονίζουν ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα Πούτιν, τόνισε θυμίζοντας ότι μόνο το ΚΚΕ διαδήλωσε τόσο στην Πρεσβεία της Ρωσίας όσο και της Αμερικής «είμαστε ενάντια στην καπιταλιστική και Ιμπεριαλιστική Ρωσία».

Σχολίασε ακόμα τα περί αυταρχισμού και δημοκρατίας, λέγοντας ότι «αυταρχισμός υπάρχει, αλλά οι ΝΑΤΟικοί δεν τον βλέπουν π.χ. στη Σαουδική Αραβία που η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πυραύλους «Πάτριοτ».» 

Για ακρίβεια τόνισε ότι «πρέπει να καταργηθεί η έμμεση φορολογία σε τρόφιμα, καύσιμα και Ενέργεια, όπως επίσης να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.»

Δείτε επίσης: Ν. Χατζηνικολάου για Κυβέρνηση: «Δεν ξέρω αν έχουν συνειδητοποιήσει τη φθορά που εισπράττουν» (audio)

Loading