Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο κοινοβούλιο.

Παιχνίδι ισορροπιών μεταξύ Μητσοτάκη-Καραμανλή

Ένα άτυπο παιχνίδι ισορροπιών βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΝΔ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, μετά τις διαρροές και τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες εβδομάδες και ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό να… συνταξιοδοτείται πολιτικά.

Η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα προκάλεσε την (ήπια είναι αλήθεια) αντίδραση του γραφείου του στην Παναγή Κυριακού, με κύκλους του Κώστα Καραμανλή να διαμηνύουν στον Τύπο και μέσω αυτού προς κάθε κατεύθυνση ότι εκείνος θα αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο πολιτικό του βήμα.

Το θέμα έχει σηκώσει πολιτική σκόνη εντός της Νέας Δημοκρατίας, αν και πολλοί εκτιμούν πως τα πάντα είναι ρευστά αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κώστα Καραμανλή.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν, πάντως, διαμηνύουν πως ο ίδιος αισθάνεται πολιτικά ακμαίος και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική σκηνή εγκαταλείποντας την Α΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, απορρίπτουν το ενδεχόμενο της τιμητικής πολιτικής αποστρατείας, όπως έγινε με την περίπτωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που τέθηκε επικεφαλής του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου,

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες διαψεύδει την ύπαρξη δυσαρέσκειας από πλευράς του για όσα γράφτηκαν και λέχθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως τον ενοχλεί το παιχνίδι εντυπώσεων που επιχειρείται από συγκεκριμένες «πηγές», τις οποίες αρνήθηκε να κατονομάσει. Επίσης, υπενθύμισε στους συνομιλητές του πως ο ίδιος λειτουργεί έχοντας ήσυχη την παραταξιακή του συνείδηση, βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και ότι δεν του αρέσουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.  Άλλωστε, όσοι τον γνωρίζουν καλά, παραδέχονται πως πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει στρατηγική σκέψη και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Οι φήμες για «μετακόμιση» του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην Α’ Θεσσαλονίκίκης

Ακολουθώντας την τακτική «μακριά και αγαπημένοι», ο Κώστας Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους της μεταξύ τους επικοινωνίας, την ίδια στιγμή που αναπτύσσονται διάφορα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, σημερινό υπουργό Υποδομών, να μετακομίζει από την εκλογική περιφέρεια Σερρών σε αυτήν την Ά  Θεσσαλονίκης. Μόνο που και αυτό το σενάριο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι η υποψηφιότητα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις Σέρρες που αποτελούν την έδρα του Καραμανλισμού