Φωτ. αρχείου

Παιδικό πολιτικό του έρωτα χαρακτήρισε την Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης

Παιδικό πολιτικό του έρωτα χαρακτήρισε την Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του: «Δρόμοι αριστεροί-διαψεύσεις προσδοκίες», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Από πολύ μικρό παιδί δέθηκα με έναν πολιτικό έρωτα με την Αριστερά, με όλα τα χαρακτηριστικά του έρωτα. Γι’ αυτό και όπως σε όλους τους έρωτες ο δρόμος είναι γεμάτος διαψεύσεις, απογοητεύσεις, προσδοκίες»,  υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Μιλώντας για το περιεχόμενο του βιβλίου, ο Σπύρος Λυκούδης το περιέγραψε ως «σκληρά πολιτικά κείμενα μιας περιόδου που είχα την ανάγκη να καταθέσω έναν πολιτικό λόγο και να ερμηνεύσω ορισμένα γεγονότα», εξηγώντας ότι αφορά περιστατικά που ακολούθησαν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το καλοκαίρι του 2013.

«Η Αριστερά της γενιάς μου απέτυχε σε πάρα πολλά…»

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και μια δημόσια αυτοκριτική για τον παιδικό πολιτικό του έρωτα, ο κ. Λυκούδης υποστήριξε ότι η Αριστερά που υπηρέτησε η γενιά του έχει αποτύχει σε πάρα πολλά πράγματα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι παραμένει «ένα σπουδαίο ανθρώπινο ρεύμα που μέσα στην ιστορία δημιούργησε πολύ μεγάλα γεγονότα που έκανε πρωτοπορία». «Διαψεύστηκα, αλλά πάλι προσδοκώ» παρατήρησε, εκφράζοντας μια προσωπική απογοήτευση…

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρώην υπουργός, ο Χάρης Καστανίδης, πρώην υπουργός και η Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια Πολυτεχνικής ΑΠΘ.