Παναγιωτόπουλος: «Η Άγκυρα διαταράσσει τις ισορροπίες με τη συμπεριφορά της»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε ως θετικό το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως το αποτέλεσμα της επίσκεψης είναι «απολύτως θετικό» και συνέχισε πως «είναι εξαιρετικά σπάνιο να σηκώνονται και να χειροκροτούν έναν ομιλητή βουλευτές και των δυο κομμάτων στο Κογκρέσο».

Η ισορροπία διαταράσσεται με τη συμπεριφορά της Άγκυρας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε στην κριτική της Τουρκίας λέγοντας ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας διαταράσσει τις ισορροπίες και πλέον το πρόβλημα που δημιουργείται το αναγνωρίζουν άπαντες.

Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα εισακούγεται και απολαμβάνει την εκτίμηση των συμμάχων της και μάλιστα από τις ΗΠΑ που είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος. Για την επιθυμία της Τουρκίας να αποκτήσει F-16 ο Υπουργός εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν το αμερικανικό Κογκρέσο και η Γερουσία θα εγκρίνουν αυτό το αίτημα.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εμείς αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας και εξηγήσαμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας αυτήν την εποχή απέναντι στη σύμμαχο Ελλάδα με τις υπερπτήσεις και τις προκλητικές δηλώσεις».

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί εμμένουν στην απόφασή τους να μην δέχονται την παράλληλη απόκτηση από την Άγκυρα και των S-400 και των F-35.

Δείτε επίσης: Παναγιώτοπουλος: Οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ γέφυρα που ενώνει τα δημοκρατικά μας έθνη