Παπανδρέου: «Μπορεί να έχουμε νικητή από την πρώτη Κυριακή» (vid)

Τι είπε ο πρώην Πρωθυπουργός για το μέτρο της κυβέρνησης για τους άνω των 60

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Παπανδρέου και είπε πως σε περίπτωση που προσέλθει στις κάλπες μεγάλος αριθμός πολιτών, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει νικητής από την πρώτη Κυριακή.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κόσμο να εμβολιαστεί και σχολίασε ότι η επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν επιθυμούν να κάνου το εμβόλιο, είναι ένα μέτρο το οποίο δημιουργεί ανισότητες. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε όσο έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, είναι να αποκτήσει ένα εθνικό σχέδιο για μεγάλες αλλαγές και συνέχισε λέγοντας ότι η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, δεν επιτυγχάνεται με επιδόματα. «Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην ποιοτική υγεία και την ποιοτική παιδεία. Έχουμε κυβερνητικόσχέδιο που θα το προωθήσουμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές», συμπλήρωσε.

«Δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική συνεργασιών»

«Όπως είναι σήμερα η διάταξη στο πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει η προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ», τόνισε αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την κατάργηση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ, κάτι για το οποίο δείχνει προθυμία συζήτησης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο ΓΙώργος Παπανδρέου είπε ότι «θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην ΕΕ».

Για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ, για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε διάθεση να συζητηθεί, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πώς «θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην ΕΕ».

Συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πώς δεν χρειάζεται να «ξανασκαλίσουμε» το θέμα, αλλά να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. «Όσο δεν προχωράει η ευρωπαϊκή πορεία τους θα ψάχνουν προστάτη, κι αυτό θα δημιουργεί εθνοτικές συγκρούσεις και εξαρτήσεις», εκτίμησε.

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένη κύρωση» (vid)