Παπανδρέου: «Μπορούμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφική δύναμη»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την χθεσινή συγκέντρωση υποστηρικτών του.

«Ήταν δείγμα ελπίδας κι αναγέννησης της παράταξης. Είμαστε ένα κόμμα που μπορεί να φέρει το καινούργιο», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπανδρέου και τόνισε:

«Μπορούμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφική δύναμη. Βλέπω τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή. Θα είναι το πρόπλασμα ενός μεγάλου συμμετοχικού κόμματος».

Μιλώντας για τα κριτήρια ανάδειξης νέου προέδρου ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι: «Ποιος μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, ποιος μπορεί δημιουργήσει ρεύμα ανάπτυξης αυτού του χώρου, ποιος μπορεί να εμπνεύσει, να ξαναφέρει κόσμο, ποιος μπορεί να συμβάλλει στις καινοτόμες ιδέες για να πούμε τι σημαίνει σήμερα προοδευτικό στην εποχή της πανδημίας και της νέας γεωπολιτικής κατάστασης, ώστε η Ελλάδα να έχει ισχυρή φωνή…Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά»

Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι το ΚΙΝΑΛ «να ξαναγίνει πλειοψηφούσα παράταξη, να γίνουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργός ας είναι κάποιος άλλος του σοσιαλιστικού χώρου».

«Η εξουσία πρέπει να πάει στο λαό. Χτυπάμε την αυθαιρεσία και το συγκεντρωτισμό, βασικά διαχρονικά προβλήματα της εξουσίας» επισήμανε.

«Δείτε πως είναι η Τουρκία σήμερα με τη λίρα να πέφτει, θα ήμασταν έτσι και χειρότερα, και η Τουρκία έχει παραγωγή, δεν έχει τόσες εισαγωγές όσες εμείς, φανταστείτε να διπλασιαστεί η ενέργεια και όλα τα προϊόντα. Θέλανε ανθρωπιστική βοήθεια όπως Αφρική, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν. Σκεφτείτε πώς βλέπανε την Ελλάδα, ως τρίτη χώρα, σκεφτείτε και τα εξωτερικά θέματα πόσο ευάλωτοι θα ήμασταν», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε χθες για χιλιοστή φορά αυτονόητα μέτρα»