Παπανικολάου (ΑΔΑΕ): Υποχρέωση του προέδρου να ενημερώνει τους θεσμικούς ομιλητές του – Μόνο ο Τσίπρας υπέβαλε αίτημα

“Eίναι αρμοδιότητα και υποχρέωση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να ενημερώνει τους θεσμικούς ομιλητές του, που είναι ο πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 το τακτικό μέλος της Αρχής, Κατερίνα Παπανικολάου.

Παράλληλα σημείωσε ότι η ενημέρωση που έγινε χθες στον κ. Τσίπρα από τον κ Ράμμο δεν αφορά μόνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην κριτική γιατί δεν προηγήθηκε η ενημέρωση στην κυβέρνηση, τόνισε ότι ενημερωθήκαν ταυτόχρονα όλοι οι πολιτειακοί παράγοντες όπως ορίζεται από το νόμο σημειώνοντας ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο κ Τσίπρας ήταν ο μονός που υπέβαλε αίτημα ενημέρωσης.

Ωστόσο, εξήγησε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εκτίμησε ότι πρόκειται για ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος και για αυτό πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι θεσμικοί συνομιλητές του

Εξήγησε ακόμα ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν κάνει κατ’ επιλογή κινήσεις, αφού προσδιορίζονται από το νόμο ποιες είναι οι ατομικές του αρμοδιότητες.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο νόμος είναι σαφής, ο πρόεδρος έχει καθήκον να ενημερώσει τους θεσμικούς του συνομιλητές.

Τέλος υπογράμμισε πως η Αρχή είναι ανεξάρτητη αλλά όταν μιλάμε για ανεξαρτησία σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αυθαίρετη δράση, καθώς λογοδοτεί ενώπιων του Κοινοβουλίου.

Δείτε επίσης: Χ. Ράμμος: «Ο Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει» – «Η πόρτα της ΑΔΑΕ είναι ανοιχτή για όλους τους αρχηγούς κομμάτων»