Παπανώτας: «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπανώτα για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λέει για την Έφη Αχτσιόγλου

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογέςμε απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. «Έκπληκτος βλέπω να μου βάζουν στο στόμα μου και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με εκφράζουν», είπε.

propoli

Και πρόσθεσε για την Αχτσιόγλου: «Σε σχέση με την κα Αχτσιόγλου μας χωρίζει ένα χάσμα στην ιδεολογία μας».

Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Στην εκπομπή «Χαμογελά και πάλι» μίλησε ο Δημήτρης Παπανώτας αναφορικά με τα γεγονότα που προηγήθηκαν.

«Έκπληκτος βλέπω να μου βάζουν στο στόμα μου και στις σκέψεις μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το ”μιλήστε, εφόσον κακοποιήστε” από το ”φταίτε, επειδή κακοποιήστε”».

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος θέλησε να σχολιάσει κι όσα ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κα Αχτσιόγλου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά ”αυτή φταίει’. Μακριά από εμένα οποιοδήποτε τέτοιο λογίδριο, παρακαλώ πολύ. Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν 10 χρόνια για μια γυναίκα που δεν μίλησε και δεν ζήτησε βοήθεια για την κακοποίησή της και για 10 χρόνια αγωνιζόμουν στα δικαστήρια».

Και επεξήγησε περαιτέρω:  «Σκέφτομαι λοιπόν μια κακοποιημένη γυναίκα η οποία είναι στον καναπέ της παρακολουθεί τηλεόραση και βλέπει τον κ. Παπανώτα να λέει ”ξέρετε κυρίες μου εδώ δεν είστε στο Ιράν, είστε στη ΕΕ και στην Ελλάδα” εννοώντας ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που θα σας βοηθήσει, εφόσον έχετε πρόβλημα και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση – εφόσον δεν μιλάτε κι εφόσον το ανέχεστε – γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει, δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της. Άρα το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε, εγώ αυτό είπα».

«Έρχεται η κα Αχτσιόγλου – που να θυμίσω ότι κυβερνούσε 5 χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης – στην ίδια γυναίκα και λέει δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις. Και λέω εγώ όταν ακούει αυτό το λόγο μια κακοποιημένη γυναίκα της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια;», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπανώτας και κάλεσε την κα. Αχτσιόγλου να πει ως πολιτικός τι έκανε για το πρόβλημα της κακοποίησης γυναικών.

Καταληκτικά ανέφερε: «Σε σχέση με την κα Αχτσιόγλου μας χωρίζει ένα χάσμα στην ιδεολογία μας. Εγώ είμαι ένας στρατευμένος της Αριστεράς και πιστεύω ότι μέσα από τις δομές της προοδευτικής παράταξης αν έχεις κάποιες διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις μπορείς να παλέψεις για να επικρατήσουν οι δικές σου. Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή».

Loading