Παπαθανάσης: «Βάζουμε γερά θεμέλια, δίνουμε σάρκα και οστά στις μεταρρυθμίσεις που δεσμευτήκαμε»

Μιλώντας στο νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών έναρξης οικονομικών δραστηριοτήτων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στάθηκε στην υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Έδωσε υπόσχεση να μεταρρυθμίσει το κράτος», ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για να συνεχίσει:

«Στην έννοια της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η απλοποίηση, η ψηφιοποίηση, η διαφάνεια. Αυτά δεν είναι απλά λέξεις για την κυβέρνηση αλλά είναι λέξεις με ουσία που παίρνουν σάρκα και οστά, με τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουμε στη Βουλή. Συζητάμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που είναι συνώνυμο με την έννοια “Επιταχύνω την Ελλάδα”».

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι οι διατάξεις στηρίζουν τον απλό επαγγελματία και τον καθημερινό άνθρωπο, που έχει ανάγκη να εξασφαλίσει μια άδεια λειτουργίας και θα μπορεί αυτό να το πράξει με απλή γνωστοποίηση, προκειμένου άμεσα να αρχίσει τη δουλειά του π.χ. στο συνεργείο των αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που θα ανοίξει.

Ο Υφυπουργός  ανέφερε ωστόσο ότι παραμένει η διαδικασία της έγκρισης για δραστηριότητες όπου χρειάζεται ενδελεχής και επιστάμενος έλεγχος της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται.

«Βάζουμε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού, μεταξύ του πολίτη και του κράτους. Ο πολίτης να μπορεί να δηλώνει και έναρξη δραστηριότητας και το κράτος να την αποδέχεται και μετά ανά πάσα στιγμή να κάνει τον έλεγχο που απαιτείται, για να διαπιστώσει αν έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, για την έναρξη της δραστηριότητάς του», κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: “Την επόμενη εβδομάδα τα πλήρη στοιχεία για την κρατική αρωγή στις πληγείσες περιοχές”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ