«Ο κ. Στουρνάρας είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών των τελευταίων ετών» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικα».
Και πρόσθεσε: «Η υπουργία του κ. Στουρνάρα είναι ταυτόσημη με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και η προσπάθεια του εκ των υστέρων να κάνει ότι κάτι ήξερε και κάτι γνώριζε καθίσταται ανόητη και γελοία». Είναι προφανές ότι βλέπουμε τα αποτελέσματα του να διορίζεται στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ένα σκληρά πολιτικό πρόσωπο, ένα πρόσωπο το οποίο δεν εκκινείται, καθώς φαίνεται, από το άγχος να είναι συμβατός με τις υποχρεώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά διακατέχεται από το άγχος της εκ των υστερών δικαίωσης της καταστροφικής πολιτικής την οποία εφάρμοσε. Η ιστορία έχει καταγράψει ποιες κυβερνήσεις βύθισαν τη χώρα στο 25% της ύφεσης και ποια κυβέρνηση έφτασε την οικονομία με δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης».
Ερωτηθείς κ. Παππάς για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης τόνισε πως η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να υπάρχει για να διαμορφώνει συνθήκες συνοχής όχι για να πλουτίζουν λίγοι και εκλεκτοί. Εάν ιδιωτικοποιηθούν τα επικουρικά μας ταμεία σημαίνει ότι κινδυνεύουν οι συντάξεις και η ασφάλιση. Το όφελος για την κοινωνία συνολικά θα είναι μηδενικό για να μην πω αρνητικό».
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Βούτση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015 ο κ. Παππάς αρκέστηκε να πει είπε «ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 ήταν πανέτοιμη να καταστρέψει τη χώρα με τις υπογεγραμμένες δεσμεύσεις της και αυτό που ιστορικά έχει καταγραφεί είναι ότι δόθηκε η μάχη της διαπραγμάτευσης , υπεγράφη μία συμφωνία που είχε τις δυσκολίες της, ήταν προϊόν συμβιβασμού αλλά η ιστορία έδειξε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».
Όσον αφορά στον πόλεμο στη Συρία ο κ. Παππάς είπε πως η χώρα μας θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έδωσε η συγκροτημένη ενεργητική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , «η οποία είχε λύσεις για τα Βαλκάνια όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, είχε ενεργητική πολιτική στην ΝΑ Μεσόγειο. Δείξαμε για πρώτη φορά στην Τουρκία ότι ο χρόνος δεν τρέχει κατ’ ανάγκη υπέρ της. Αυτό το πακέτο ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής πρέπει να συνεχίσει να υπηρετείται και η χώρα μας να πιέσει ώστε η Τουρκία να έρθει αντιμέτωπη με τις κυρώσεις, οι οποίες προβλέπονται από προηγούμενες αποφάσεις της ΕΕ. Και ευχόμαστε οι μεγαλύτερες δυνάμεις να παίξουν ένα ρόλο σταθεροποιητικό στη περιοχή που δεν έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο κ. Παππάς.
Αναφερόμενος στις διατάξεις για τα ΜΜΕ που περιλαμβάνονται στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο είπε πως «Βλέπω ένα προϊόν συναλλαγής και μία παραίσθηση στα στελέχη της ΝΔ που νομίζουν ότι έτσι θα εξαγοράσουν πολιτική και δημοσιογραφική στήριξη. Όταν γίνονται τέτοια χατίρια, το πολιτικό προσωπικό που τα κάνει την επόμενη στιγμή δεν είναι καθόλου χρήσιμο και απαραίτητο. Θα περίμενα αυτό το πολιτικό συμπέρασμα ειδικά από ανθρώπους που έχουν δει κραταιές παρατάξεις να κλονίζονται συθέμελα αυτό το συμπέρασμα να το έχουν ενσωματώσει στον τρόπο σκέψης τους. Δυστυχώς έρχεται μία ρύθμιση κρυμμένη κάτω από το χαλί της διαβούλευσης».