Παρασκήνια/ Ποιος είδε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δεν τον φοβήθηκε

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τηλεφώνησε στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προσταίας Χρήστο Στυλιανίδη ζητώντας του την άμεση απόσυρση των στρατιωτών από την Αττική Οδό.

Εκτός από τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν για τις πρωτοφανείς εικόνες με εγκλωβισμένους οδηγούς για μέρες σε κεντρικότατα σημεία της Αθήνας, το χάος στην Αττική οδό αλλά και τα χιλιάδες νοικοκυριά που ήταν βυθισμένα για ώρες στο σκοτάδι, πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί η Αττική Οδός δε μίσθωσε μια ιδιωτική εταιρία να φτυαρίσει το χιόνι και χρησιμοποίησε τις Ένοπλες Δυνάμεις σα να ήταν υπάλληλοί της.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κλήθηκαν να πάρουν φτυάρια και να απομακρύνουν το χιόνι, μέσα στο κρύο, να ξεθάβουν τα αυτοκίνητα κάτω από όγκους χιονιού ακόμη και να κουβαλήσουν στην πλάτη τους παιδιά.

Ο Στρατός και οι άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, μοίρασαν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδήγησαν τον κόσμο εκεί που τους επισήμανε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας δυσαρεστήθηκε βλέποντας τους φαντάρους να επιτελούν έργο για τα σπασμένα μιας ιδιωτικής εταιρίας και ζήτησε την άμεση απόσυρση των στρατιωτών, και των στρατιωτικών μηχανημάτων, όταν αυτό ήταν εφικτό.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς: Δε θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να διεκδικήσει χρήματα – αποζημίωση από την Αττική Οδό και για τους φαντάρους που κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν οδηγούς;

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Το αίτημα της Τροχαίας που δεν εισακούστηκε για την Αττική Οδό – Η διάψευση από την εταιρεία (vid & pic)