Γιατί έφυγε ο πρόεδρος του ΣΕΒ από την ομιλία του Τσίπρα

Διευκρινίσεις για την αποχώρηση του προέδρου του ΣΕΒ από την τελετή έναρξης της ΔΕΘ δίνει ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ότι τα εγκαίνια καθυστέρησαν και ο κ. Φέσσας αποχώρησε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ και για να παρακολουθήσει τις ομιλίες της τελετής έναρξης, που είχαν προγραμματισθεί για τις 19:00 του Σαββάτου.

Για διάφορους λόγους, η έναρξη της τελετής καθυστέρησε και, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ αποχώρησε πριν τη λήξη της, ώστε να μεταβεί με την τελευταία πτήση στην Αθήνα».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για την αύξηση στον κατώτατο μισθό (που εξήγγειλε στην ομιλία των εγκαινίων της 83ης διοργάνωσης) από δημοσιογράφο που του επεσήμανε τη σχετική διαφωνία του ΣΕΒ και την αποχώρηση του προέδρου του από τη χθεσινή ομιλία.

Ο πρωθυπουργός δε θέλησε να σχολιάσει την αποχώρηση του Θοδωρή Φέσσα, λέγοντας πως «υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας», τόνισε ωστόσο πως «υπάρχουν κι άλλοι κοινωνικοί εταίροι», οι οποίοι έχουν δείξει διάθεση συνεννόησης. Ανέφερε, μάλιστα, πως στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει και ο ΣΒΒΕ, που θεωρεί πως τα μέλη του προέρχονται αποκλειστικά από το χώρο της βιομηχανίας, σε αντίθεση με το ΣΕΒ, υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρός του έχει μία επιχείρηση software, και όχι μία επιχείρηση της βαριάς βιομηχανίας.

Θυμηθείτε και:

https://politik.gr/%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CE%B2-%CE%B4/

Loading