Νίκος Βούτσης: «Η Βουλή δεν είναι μαυσωλείο»

«Η Βουλή δεν είναι μαυσωλείο, δεν έπρεπε να είναι ποτέ ούτε πρέπει να γίνει ποτέ στο μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στους πολιτιστικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες σε μια ενημερωτική συνάντηση για την πολιτιστική δραστηριότητα.

propoli

Ο πρόεδρος του Σώματος αναφέρθηκε στο κανάλι της Βουλής «με το πολύ άξιο δυναμικό και στίγμα προγράμματος πολύ πέραν της αναμετάδοσης των ”ντέρμπι” ανάμεσα στους πολιτικούς και πέρα από τη μετάδοση των κοινοβουλευτικών εργασιών -που οφείλει να αναμεταδίδει- το κανάλι έχει εμπλουτιστεί με αξιόλογα προγράμματα πολιτιστικού περιεχομένου, πολιτικές συζητήσεις για όλα τα νομοσχέδια, επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο και δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, των απόψεών τους. Βρισκόμαστε».

«Η Βουλή δείχνει κοινωνική αλληλεγγύη»

Αναφερόμενος στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τόνισε τη σπουδαία επιστημονική δουλειά που γίνεται, με τη στήριξη της Βουλής και παροχή τεχνογνωσίας από τη βιβλιοθήκη της για την αναδιοργάνωση, καταλογογράφηση και εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τόνισε ακόμα ότι η Βουλή δείχνει την κοινωνική αλληλεγγύη της με οικονομική ενίσχυση σε σχολικές τάξεις προσφυγόπουλων που έχουν ανάγκη επιπλέον απογευματινές σχολικές ώρες μαθημάτων.

«Ανταποκρινόμαστε και κρινόμαστε» είπε ο κ. Βούτσης, ο οποίος στο τέλος της συνάντησης προέτρεψε τους δημοσιογράφους να δούνε το βιβλίο που εκτίθεται από τις συλλογές της Βουλής, με τα πρωτότυπα πρακτικά της Α΄ Βουλής του 1844 της Βουλής που διαμόρφωσε προς ψήφιση το πρώτο Σύνταγμα μετά την Επανάσταση του 1843.

 

Loading