Οι δύο νεαρότεροι βουλευτές της νέας Βουλής. Είναι κάτω των 30 ετών

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Λιάκο και τη Μαρία Απατζίδη, οι οποίοι είναι και οι δύο 29 ετών και κατάφεραν να εκλεγούν με τη ΝΔ και το ΜΕΡΑ 25 αντίστοιχα κατά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

propoli

Τα βιογραφικά των δύο Βενιαμίν του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

Ευάγγελος Λιάκος

Ο 29χρονος πολιτικός μηχανικός Βαγγέλης Λιάκος, εξελέγη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αττική.

Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι  είναι μόλις 29 ετών. Είναι ο νεαρότερος βουλευτής της νέας βουλής και λόγω αυτού, σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό πρωτόκολλο, θα είναι αυτός που θα υποδεχτεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ορκωμοσία του νέου Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, γεννήθηκε το 1989 στον Ασπρόπυργο. Φοίτησε στα σχολεία της πόλης, αποφοιτώντας από το Ενιαίο Λύκειο Ασπροπύργου το 2006. Το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε τις σπουδές στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Εκεί εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Παραγωγής και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Τον Ιανουάριο του 2015 αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση με έδρα τον Ασπρόπυργο, ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε οικονομικά και διοικητικά θέματα. Τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά από πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της ΟΝΝΕΔ, αποφάσισε να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Μαρία Απατζίδη

Είναι μόλις 29 ετών,  πωλήτρια σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και δηλώνει πως έστειλε μήνυμα στον Γιάνη Βαρουφάκη πριν από λίγους μήνες.

Η πολιτική της συνείδηση άρχισε να διαμορφώνεται από μικρή ηλικία λόγω της ευαισθητοποίησής της για τις μειονότητες, τους πρόσφυγες, τον κοινωνικό ρατσισμό.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ θέλησε να τη γνωρίσει από κοντά και εκείνη μπήκε τελικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η Μαρία Απατζίδη ήταν μαζί με τον επικεφαλής του κόμματος και τους υπόλοιπους 8 εκλεγμένους του ΜέΡΑ25 που πέρασε την περασμένη Τετάρτη  την πόρτα της Βουλής για την ορκωμοσία των μελών της νέας Βουλής.

Loading