«Παλαιοκομματικός είναι ο παραταξιακός πατριωτισμός»

Στις κατηγορίες του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «αν.α.σ.α» Παντελή Σκαρλάτου περί «παλαιοκομματικών πρακτικών» απάντησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Οι συνεργασίες που… επιβάλλονται από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως συνέβη και με τον Παντελή Σκαρλάτο στο Ωραιόκαστρο που εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος για τη συνεργασία του Νικόλα Σαραμούρτση με τη νέα δημοτική αρχή.

propoli

Ο νέος δήμαρχος απάντησε πως παλαιοκομματική είναι αυτή ακριβώς η λογική της περιχαράκωσης, που αντιτίθεται στη γόνιμη συνένωση δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παντελή Τσακίρη στο λογαριασμό της δημοτικής παράταξης «Πρωταγωνιστές Ξανά»:

«Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε τη δημόσια παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “αν.α.σ.α” σχετικά με τη συνεργασία του κ. Σαραμούρτση με τη νέα εκλεγμένη δημοτική αρχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Είναι ειρωνικό να γίνεται λόγος για “παλαιοκομματικές πρακτικές”, τη στιγμή που το μόνο πραγματικά παλαιοκομματικό είναι η λογική της ιδεολογικής περιχαράκωσης, η νοοτροπία του “εμείς εναντίον των άλλων”, η αντίληψη ότι ο παραταξιακός πατριωτισμός θα έπρεπε να είναι πιο πάνω από την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, την ενότητα και τη γόνιμη συνένωση δυνάμεων.

Και ενώ ο ίδιος επικαλείται την πρόσφατη εκλογική εντολή για να στηρίξει αυτή του τη στρεβλή αντίληψη, φαίνεται τελικά ότι δεν κατανόησε ποια τελικά ήταν αυτή η εντολή. Ας γίνει λοιπόν αντιληπτό: Η επόμενη μέρα για τον δήμο μας θα είναι μέρα συλλογικής δράσης και ομαδικής δουλειάς, διότι αυτό προσδοκούν από εμάς οι δημότες μας».

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε τη δημόσια παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «αν.α.σ.α» σχετικά με τη…

Gepostet von Πρωταγωνιστές Ξανά – Παντελής Τσακίρης am Mittwoch, 28. August 2019

 

Loading