Διαδικτυακός… πόλεμος Κιουτσούκη-Νεφελούδη

Τη δική του απάντηση στη διαδικτυακή «επίθεση» του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα Ανδρέα Νεφελούδη έδωσε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

propoli

Ο κ. Νεφελούδης επιτέθηκε στον κ. Κιουτσούκη για τη δήλωσή του ότι επανήλθε η κανονικότητα, γράφοντας ότι «επανήλθε αγαπητέ γραμματέα η κανονικότητά σου, αυτή της ανεργίας που την παρακολουθούσες άφωνος, του υποκατώτατου που τον κοίταζες όπως έβλεπες τα τραίνα να περνούν, των απολύσεων, των ΣΣΕ που δεν γίνονταν. Αυτή είναι η κανονικότητά σου, κάτι σαν μια απλή κοινωνική υπόθεση» κατέληξε, αναφερόμενος στη μετονομασία του υπουργείου «Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» σε «Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ο κ. Κιουτσούκης, αφού χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την επίθεση του κ. Νεφελούδη, λέγοντας πως αντιλαμβάνεται την πικρία του, του απάντησε με την επισήμανση πως «στα 4,5 χρόνια ο κ. Τσίπρας όχι μόνο μας στοχοποίησε αλλά δεν μας συνάντησε ΠΟΤΕ παρ’ ότι συχνά πυκνά συναντιόταν με τις εργοδοτικές οργανώσεις!».

Η απάντηση του γγ της ΓΣΕΕ

«Ανδρέα αντιλαμβάνομαι την πίκρα σου και η “επίθεσή” σου ήταν αναμενόμενη!
Δεν θα σε προκαλέσω να ανατρέξεις στο παρελθόν για να διαπιστώσεις τι έκανε η ΓΣΕΕ και εγώ προσωπικά για τη μείωση του κατώτατου και τη θέσπιση υποκατώτατου το 2012, γιατί και εσύ μαζί με τον κ. Τσίπρα δηλώσεις κάνατε κατά τις απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από το κτήριο της Συνομοσπονδίας και άρα θα τα θυμάσαι!
Θα σε προκαλέσω όμως εάν τολμάς να δώσεις στη δημοσιότητα την απόφαση –κατόπιν προσφυγής της ΓΣΕΕ στην Αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κοινωνικών Υποθέσεων– όπου ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την Ελληνική Κυβέρνηση να ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ τον ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ μισθό και να ΑΥΞΗΣΕΙ τον ΚΑΤΩΤΑΤΟ ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες διαβίωσης των Εργαζομένων!
Να δημοσιεύσεις επίσης τα σημεία που ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΕ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αιτιολογήσεις γιατί!
Επίσης να δημοσιεύσεις την προσφυγή της ΓΣΕΕ στο ΣτΕ για τη μνημονιακή 6η Π.Υ.Σ. και να εξηγήσεις στους εργαζόμενους γιατί εφαρμόσατε το Ν.4172/13 (Νόμο Βρούτση) και δεν επαναφέρατε το πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ όπως υποσχόταν ο κ.Τσίπρας!
Όσο αφορά τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, νομίζω ότι κάνεις πλάκα… Στα 4,5 χρόνια ο κ. Τσίπρας όχι μόνο μας στοχοποίησε αλλά δεν μας συνάντησε ΠΟΤΕ παρ’ ότι συχνά πυκνά συναντιόταν με τις ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!
Καλημέρα Ανδρέα!».

Το αρχικό ποστάρισμα του Ανδρέα Νεφελούδη

«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετονομάστηκε σε “Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων”, κάτι σαν να λέμε CSI. Πάνε και η κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνική αλληλεγγύη. Έχουμε πόλεμο, για τα δικαιώματα, για την ασφάλιση και για την αλληλεγγύη. Εν τω μεταξύ όλο το Υπουργείο είναι οργανωσιακά δομημένο με άξονα εργασιακές σχέσεις, αλληλεγγύη και ασφάλιση. Τι θα κάνει ο Βρούτσης, θα διαλύσει όλες τις δομές ασφάλισης και αλληλεγγύης (πρώην πρόνοιας;) και οι υπάλληλοι τι θα γίνουν; Τι σημαίνει κοινωνική υπόθεση; Κάτι σαν την κοινωνική επίσκεψη; Κατά τα άλλα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κιουτσούκης, το δεξιό άλτερ έγκο του Παναγόπουλου, εδήλωσε ότι επανήλθε η κανονικότητα. Βέβαια, πάρε μια κανονικότητα ως “κοινωνική υπόθεση”. Επανήλθε αγαπητέ γραμματέα η κανονικότητά σου, αυτή της ανεργίας που την παρακολουθούσες άφωνος, του υποκατώτατου που τον κοίταζες όπως έβλεπες τα τραίνα να περνούν, των απολύσεων, των ΣΣΕ που δεν γίνονταν. Αυτή είναι η κανονικότητά σου, κάτι σαν μια απλή κοινωνική υπόθεση. Να δούμε τώρα πώς θα αντιδράσεις.… Δεν ξέρω εσύ, αλλά οι εργαζόμενοι μάλλον σύντομα θα έχουν πόλεμο ενάντια στην αποδιάρθρωση……».

Ανδρέα αντιλαμβάνομαι την πίκρα σου και η «επίθεσή» σου ήταν αναμενόμενη!Δεν θα σε προκαλέσω να ανατρέξεις στο παρελθόν…

Gepostet von Νίκος Κιουτσούκης am Mittwoch, 10. Juli 2019

Loading