Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Ανασφάλειες ζώνουν τον Μανδαλιανό – Μετράει τους συμμάχους και… τους άσπονδους φίλους του

Σε κινήσεις πανικού ή και «αυταρχισμού» φαίνεται πως προβαίνει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος σε σημερινή σύσκεψη ζήτησε από τα μέλη της διοίκησής του να δηλώσουν ξεκάθαρα την «πρόθεση ψήφου τους».

«Τους συμμάχους της διαδρομής του κάθισε ο Μανδαλιανός να τους μετρήσει,… όσους ήρθαν για να μείνουν, όσους έφυγαν πριν γίνουν…». Αυτοί οι στίχοι – ελαφρώς παραλλαγμένοι- συνταιριάζουν άψογα για να περιγράψουν τη σημερινή προκλητική πράξη του δημάρχου.

Ο κ. Μανδαλιανός, χωρίς πολλές περιστροφές, ζήτησε ευθέως από τα στελέχη της διοίκησης να φανερώσουν δημοσίως την πρόθεσή τους απέναντί του. Εάν δηλαδή θα σταθούν στο πλευρό του στις επόμενες εκλογές ή θα του γυρίσουν την πλάτη. Μάλιστα, ο νυν δήμαρχος – με εκβιαστική χροιά και πρόθεση- τους «ενημέρωσε» πως όποιος δεν τον στηρίξει… να περιμένει την καθαίρεσή του στον ανασχηματισμό που έρχεται!

Μετά από αυτή την «ευγενική επισήμανση», όλοι οι παρευρισκόμενοι -μηδενός εξαιρουμένου- δήλωσαν απαρέγκλιτα τη στήριξή τους στο πρόσωπο του δημάρχου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, «σίγουρη» θεωρείται η αντικατάσταση τόσο του Αντιδημάρχου Παιδείας, Γιώργου Σταυρίδη, μετά την κόντρα του με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), όσο και της κ. Όλγας Αθανασιάδου, η οποία διατελεί Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Στην πρώτη περίπτωση αντικατάστασης, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός επιθυμεί να κατευνάσει το μένος του κ.κ. Βαρνάβα και άρα κατά συνέπεια να πάρει με το μέρος του και μια εύλογη μερίδα ψηφοφόρων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η απάντηση βρίσκεται στα δεκάδες παράπονα των δημοτών για την κ. Αθανασιάδου.

Ο ανασχηματισμός (ξανάρχεται)

Πρόθεση του κ. Μανδαλιανού είναι ο νέος ανασχηματισμός – υπενθυμίζουμε ότι ο τελευταίος έγινε το Δεκέμβριο του 2021 – να εξυπηρετεί και την νέα του υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές του 2023. Θα έλεγε κανείς ότι τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος ασχολείται περισσότερο με την επικοινωνιακή εικόνα της νέας του υποψηφιότητας παρά με τα ουσιαστικά προβλήματα του δήμου.

Στην τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή για παράδειγμα, μίλησε ως υποψήφιος Δήμαρχος και όχι ως σημερινός Δήμαρχος που εκτελεί το καθήκον του. Είπε για το πώς φαντάζεται το δήμο σε δέκα χρόνια αλλά δε μπήκε στον κόπο να πει γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό που φαντάζεται.

Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι αν ο σημερινός δήμαρχος μπορεί να κάνει ένα ανασχηματισμό ουσίας, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα της διοίκησής του ή όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τόσο περισσότερο δέσμιος θα είναι των ισορροπιών του συνδυασμού του και της καλής του εικόνας για την επόμενη υποψηφιότητά του.

Συνήθως όμως, ευτυχώς στην πολιτική τίποτα δε μένει χωρίς συνέπειες.

Δείτε επίσης: Πρώην Αντ/ρχος Παιδείας Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Ο κ. Μανδαλιανός ψεύδεται για την ένταξη των σχολείων στη ΣΔΙΤ» (vid)