(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλει προκλητική ενέργεια σε βάρος του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ για τη στήριξή του στην ισότητα στον πολιτικό γάμο

Ο φετφάς, ο οποίος αναγνώστηκε από τους ιμάμηδες κατά τη προσευχή της Παρασκευής σε όλα τα τζαμιά της μειονότητας στη Θράκη, περιλαμβάνει σκληρές εκφράσεις εναντίον του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Η ανάγνωση «επιτιμίου» σε όλα τζαμιά της Δυτικής Θράκης, με εντολή του ψευδό-μουφτή, εις βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, με αφορμή την ψήφο του στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αποτελεί απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, που προσβάλλει ευθέως την πολιτική ελευθερία και τη θρησκευτική συνείδηση ενός Έλληνα βουλευτή» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

propoli

Και προσθέτει πως «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε και θα υποστηρίζει πάντα την πραγματική ισότητα όλων των πολιτών σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ανεξάρτητα από θρησκευτικά ή αλλά κριτήρια διακρίσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για την κοινωνική χειραφέτηση της μουσουλμανικής μειονότητας και για αξιοπρέπεια στη ζωή όλων. Όσο κι αν κάποιοι, ακόμη και υποκινούμενοι από διπλωματικές αρχές τρίτων χωρών και παράνομες θρησκευτικές ηγεσίες, επιμένουν να κρατούν ζωντανές τις διαιρέσεις του παρελθόντος».

Δείτε επίσης: Τσίπρας: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην ΕΕ – Ο Βαρουφάκης είχε προσωπική ατζέντα»

Loading