«Ο στόχος είναι σαφής: Η Νέα Δημοκρατία βλέπει στο ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και γι’ αυτό επιχειρεί την αποδόμηση κάθε προγραμματικής θέσης» υπογραμμίζει ανακοίνωση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε χθες το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η ανακοίνωση αναφέρει πως «είναι σαφές ότι υπάρχει μια ολομέτωπη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».
Δεν είναι τυχαίο ότι «οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, που είναι σήμερα τα κυρίαρχα ζητήματα στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο καταχωνιάζονται αλλά και λοιδορούνται από την επικοινωνιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας».
Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πώς «είναι ένα ζωντανό κόμμα, με θέσεις, προτάσεις και εποικοδομητικό εσωτερικό διάλογο. Με σφυρηλατημένη ενότητα, συμφωνημένη πορεία και στόχο τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ ζει τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά πάντα έβγαινε νικητής».
Ο Χάρης Δούκας πρότεινε στην παρέμβασή του «το ΠΑΣΟΚ να πάρει πρωτοβουλίες προς το PES, για μια ενιαία αποφασιστική στάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στις πολιτικές του Τράμπ». Συγκεκριμένα ζήτησε να αποσταλεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη επιστολή προς την ηγεσία του PES, για να ζητήσει επείγουσα συνάντηση των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της ΕΕ, για τη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ