ΠΑΣΟΚ: Στην Κωνσταντινούπολη για τα Θεοφάνια ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της επικείμενης εορτής των Αγίων Θεοφανίων, καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

propoli

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ξανασυναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Έναν χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο. Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται πως στο Φανάρι θα βρεθεί επίσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για τα Θεοφάνια.

Ο κ. Ανδρουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοσης του 1893, που υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834.

Επίσκεψη στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο

Το Ζάππειο Παρθεναγωγείο επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, που ιδρύθηκε το 1875 και οι μαθήτριες του σε μια εποχή όπου οι γυναίκες δεν είχαν πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, διέπρεπαν στις επιστήμες και τα γράμματα.

Το Ζάππειο είναι τα τελευταία χρόνια μικτό σχολείο καλύπτοντας και τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Ανδρουλάκης από τη διεύθυνση του σχολείου, η αναγνώριση από το ελληνικό κράτος του απολυτηρίου, που λαμβάνουν οι Έλληνες μαθητές του, είναι πάγιο αίτημα τους καθώς έτσι διασφαλίζεται η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε επίσης: Ανασχηματισμός: Η Ιωάννα Λυτρίβη έμαθε ότι γίνεται υφυπουργός Παιδείας μισή ώρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading