Πάτρα: Ο Κώστας Τσιάρας ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που εξέτασαν πρώτοι τα παιδιά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη

Επιστολή στον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας μέσω της οποίας ζητά τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για πιθανά παραπτώματα που τελέστηκαν από τους ιατροδικαστές ενώ διερευνούσαν τα αίτια θανάτου των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Με σημερινή επιστολή του προς κ. Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας – διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Ο λόγος που κλήθηκε η 33χρονη για να δώσει εξηγήσεις, είναι τόσο το ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος των δύο από τα τρία κορίτσια προήλθε από ασφυξία, όσο και οι περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων τα οποία είναι στο στενό συγγενικό περιβάλλον της κατηγορούμενης.

Αφού δώσει εξηγήσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία από την πλευρά της αρνείται τα πάντα, οι δύο εισαγγελείς θα λάβουν την απόφαση για το αν θα ασκήσουν εκ νέου ποινική δίωξη σε βάρος της, κάτι που αν γίνει θα σημαίνει ότι θα αρχίσει νέα ανακριτική διαδικασία εναντίον της.

Δείτε επίσης: Μαρτυρία γιατρού για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είχαμε υποψίες για τη μητέρα» (vid)