Παύλος Γερουλάνος στην Atlas TV: “Στο ΚΙΝΑΛ βρίσκεις το κάδρο ενός διαφορετικού προέδρου σε κάθε δωμάτιο”

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη για την πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), έδωσε στην Atlas TV και την εκπομπή “Οι Απέναντι” ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα είσαι Εσύ” του Δήμου Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γερουλάνος κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που έχει ασκήσει στον πολιτικό του χώρο και να δώσει ένα στίγμα για την μελλοντική του προοπτική: “Ό,τι είπα το είπα μέσα στα όργανα του Κινήματος. Και δεν εννοώ μόνο την αρχηγία, εννοώ και το καταστατικό του κόμματος. Εννοώ, επίσης, και ένα σχέδιο για τη χώρα, το οποίο να είναι διακριτό. Πιστεύω ότι, αν δεν υπάρχουν αυτά τα τρία στοιχεία, δε θα υπάρχει μία σωστή συσπείρωση του χώρου, αλλά μικρότερα κόμματα που θα ανταγωνίζονται για λίγους ψήφους”.

Ταυτόχρονα, ερωτήθηκε αν στο ΚΙΝΑΛ της δικής του οπτικής πρέπει να έχει ένα διακριτό ρόλο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου: “Πιστεύω ότι όλα τα στελέχη πρέπει να έχουν διακριτό ρόλο. Ζηλεύω τη Νέα Δημοκρατία στο γεγονός ότι, σε όποιο γραφείο της και αν πας, θα δεις να υπάρχουν όλοι οι πρόεδροι που πέρασαν από το κόμμα, είτε κυβέρνησαν είτε όχι. Στο ΚΙΝΑΛ βρίσκεις έναν… διαφορετικό πρόεδρο σε κάθε δωμάτιο, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ τους κρατάει μόνο η προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή δεν είναι μια σωστή διαχείριση της ιστορίας μίας. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις ρίζες μας και στην παράδοσή μας, τόσο το καλύτερο. Και φυσικά στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο κ. Παπανδρέου. Ήταν πρωθυπουργός σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να κρατηθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Όλοι, φυσικά, κάνουμε λάθη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σαν παράταξη πρέπει να γυρνάμε την πλάτη στην ιστορία μας”.

“Προοδευτική είναι η κοινωνία που δε φοβάται”

Ο κ. Γερουλάνος κλήθηκε, επίσης, να δώσει τη δική του εκδοχή για μία “προοδευτική” διακυβέρνηση της χώρας: “Οι λέξεις έχουν αρχίσει να απαξιώνονται, επειδή ο καθένας τις χρησιμοποιεί όπως θέλει. Για μένα μία προοδευτική κοινωνία είναι μία κοινωνία η οποία δε φοβάται, η οποία βλέπει την ιστορία της, σέβεται τις παραδόσεις της, αλλά δεν αφήνει τίποτα από όλα αυτά να την κρατήσει πίσω. Δημιουργεί συνθήκες για να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και αντιλαμβάνεται την κοινωνία ως ενιαία. Για αυτό το σκοπό πρέπει να διασφαλίσεις έξι συγκεκριμένα δικαιώματα, τα οποία κάθε πολίτης πρέπει να έχει και αυτή τη στιγμή καταπατούνται συστηματικά από το πολιτικό σύστημα”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης: Φ. Γεννηματά: Η ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ προϋπόθεση για να δικαιωθεί το έργο του ΠΑΣΟΚ